Plantele cu cele mai benefice energii din România. Folosește-le în mâncare și în casa ta!

Banner Film Experience

plante-cu-cele-mai-benefice-energiiDupă ce într-un articol de mare succes expertul în fitoterapie ne-a vorbit despre calitatea salviei de a atrage banii în și de a genera o purificare a spațiului în care este expusă, articol publicat pe site-ul AQUI AHORA aici, specialistul revine cu lista scurta a plantelor cu cele mai benefice energii din România. Acestea pot fi folosite atât ca alimente/condimente, dar și pentru calitățile lor ezoterice/spirituale.

”Despre acțiunile terapeutice ale plantelor se vorbește de mii de ani, cu mult înainte ca știința modernă să certifice capacitatea lor de a vindeca atât rănile sufletești cât și pe cele ale trupului.

Ceea ce m-a făcut să-mi dedic întreaga viață studiului plantelor și să-mi doresc să însumez principiile lor active spre folosul celorlalți a fost faptul că natura este cea mai mare generatoare de creativitate. Nu cunosc nimic care să aducă mai multă utilitate oamenilor și care să genereze perfecțiune mai mare decât natura, iar plantele sunt în mod special investite cu capacități care încă sunt departe de a fi cunoscute.

Desigur ca flora din România a fost binecuvântată de Dumnezeu din plin și oriunde ieșim în natură găsim, adesea într-o formă modestă, plante cu cele mai alese capacități de vindecare, refacere, purificare. Sunt plante despre care tradiția populară a consemnat încă de timpuriu și pe care științele moderne le reconfirmă.

Iată doar câteva dintre acestea:

Chimenul

Îl mai cunoaștem și sub formă de anason și este considerat medicament sfânt, interesant lucru, atât de credința crchimen, seminte de chimeneștină cât și de cea musulmană. A fost considerat multă vreme leacul pentru marea majoritate a bolilor, de la sinuzită până la viermi intestinali și de la stările de oboseală până la afecțiunile digestive.

O modalitate excelentă de a beneficia  de calitățile sale de excepție este aceea de a-l folosi în mâncare. Supa de chimen este ușor de făcut și o recomand cu drag.

Gălbenele

galbenelePune în pahare de apă obișnuite buchete de flori de gălbenele prin toată casa, în mod special în dormitor – ne sfătuiește Anca Daniela Raiciu, pentru că florile proaspete măresc de 10 ori energia pozitivă din încăpere. Toată lumea știe că unguentul de gălbenele este extrem de eficient pentru diferite probleme ale pielii și cred că nu e casă de români în care să nu existe o cutie cu cremă de gălbenele. Despre gălbenele și puterea lor vindecătoare poți citi totul aici.    

Busuiocul

Mirosul acestei plante sacre este atât de special și așa ușor de recunoscut de către creștinii de pretutindeni, fiind asociat cu stări emoționale și spirituale intense.

Busuiocul curăță energetica persoanei și reechilibrează întregul corp accbusuiocelerând procesele de vindecare și ridicând imunitatea. Studii recente arată că busuiocul reușește să curețe radiațiile din încăpere dar și din celulele invadate, iar uleiul volatil are aplicații în depresii, probleme gastro-intestinale, boli infecțioase, boli nervoase etc.”

Află totul despre busuioc din articolul Busuiocul – din dormitor în farfurie publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.

Interviu realizat de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Barbalata Mirela says:

    Busuiocul este nelipsit 🙂 , iar chimen folosesc la paine sau fursecuri..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − twelve =