Mâncarea chinezească a devenit în ultimii ani foarte populară pe la noi și bucătăria acestui popor este considerată una dintre cele mai bune din lume, ea făcându-se remarcată mai ales prin multitudinea de sosuri folosite.
Am ales pentru azi o rețetă foarte ușor de realizat și într-un timp foarte scurt! Fără prea multe bătăi de cap ea te poate salva în acele momente când vrei să impresionezi pe cineva și nu vrei să te complici cu un fel de mâncare complex și riscant din punct de vedere al dificultății.
Așadar, este vorba despre pui cu legume, gătit în stil chinezesc.
Pentru a putea realiza această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- Piept de pui
- Ardei gras 2 culori
- Morcov
- Țelină
- Sos de soia
- Sos Worcester
- Susan
- O linguriță de miere de albine
- Ardei iute
Mod de preparare:
Se taie julien atât pieptul de pui cât și legumele. Legumele trebuiesc tăiate subțire pentru a putea fi pătrunse rapid pe foc mare.
Se încinge un wok și se pune prima dată pieptul de pui la prăjit în puțin ulei de măsline. După cca. 2 minute se adaugă morcovul și țelina și când acestea sunt aldente se adaugă și ardeiul gras roșu și verde.
Ideea este ca toate legumele să aibă o consistență tare și să nu fie foarte gătite precum cele din tocana bunicii.
Se adaugă sare și piper și apoi se pune câte o linguriță de sos Worcester și una de sos de soia. Se amestecă bine pentru a se omogeniza gustul și la final se pun în jurul a 2 – 3 linguri de susan și o lingură de miere de albine.
În final se toacă un ardei iute mărunt și se pune peste mâncare chiar înainte de a stinge focul.
Acest fel de mâncare se servește pe un pat de orez fiert sau cu tăieței, ca și garnituri!
Poftă mare!
Articol scris de Sergiu Gavriliu