Quantum love – Întâlnirea – vezi trailer

Banner Film Experience

Mai știi superba dilemă a filosofului Chuang Tzu care se visase a fi un fluture, făcând tot ce face un fluture, fâlfâind din aripi spre a se înălţa mereu mai sus…?

Și când s-a trezit brusc, dând nas în nas cu el însuși, nu mai știa: a fost un om care visa că era fluture, sau un fluture care visase că e om?

Asta îmi vine în cap să-ți spun relativ la ’’Quantum love’’,  poate unul dintre cele mai inteligente și delicate filme văzute în ultimii ani, greu de recenzat pentru că este o poezie cinematografică, iar pericolului trivializării crește proporțional.

Un sentiment asemănător am avut și când am văzut Her cu Joaquin Phoenix în rolul principal, tot un film despre fantezia de a iubi și a fi iubit.

Pelicula franceză Quantum Love /Une rencontre/Întâlnirea – spune-i cum vrei, este un film de dragoste, fără să fie doar atât! Este o poveste despre frapanta și paradoxala condiție umană, dăruită cu inexprimabilul dar al visării, al fantazării, situație care dacă este destul de intensă echivalează cu trăirea lucrului visat.

Nu este un film despre trădare, deși filmul își înmoaie pana și în această temă, ci este unul despre posibilitatea de a-ți gândi existența și de a o umple de sensuri, pe veci neștiute de către cei care nu au cheia de acces la gândurile tale. 

Pierre se întâlnește cu Elsa la o lansare de carte. Nu vor avea mai mult decât un zâmbet fugar schimbat de conivență.

Asta ar fi tot! A, da… Ar mai fi ceva.

Fiecare își imaginează că se îndrăgostește de celălalt sau chiar se îndrăgostește și trăiește un episod intens,  de adâncă pierdere de sine, uitare a convențiilor, doar pentru a face loc altei realități care-și cere dreptul imperativ la existență: realitatea sufletului!

Prezentul și viitorul sunt doar două piese interschimbabile, al căror singur rost este cel de a se conforma dorinței nestăvilite de a trăi până la capăt orice experiență de care simțim că avem nevoie. E un semn al bunăvoinței divine de a fi fost înzestrați cu această putere colosală despre care abia dacă intuim…

În distribuție se află François Cluzet și minunata actriță Sophie Marceau, a cărei biografie este extrem de interesantă, deoarece a crescut departe de luminile rampei, ca fiică a unui casierițe de magazin și a unui șofer de camion. Actrița are un sex-appeal și o naturalețe interpretativă ieșite din comun, care au făcut din ea nu numai protagonista multor filme de succes, dar și ambasadoarea farmecului franțuzesc în Asia de Est unde s-a bucurat de o mare popularitate.

Un cuvânt s-ar cuveni spus și despre scenariul și montajul acestui film, ambele geniale. Acestea au un rol covârșitor în sublinierea ideii centrale a filmului și creează un totum ieșit din tipare: un film pe care nu-ți poți  permite să-l pierzi!

Vezi aici …. Trailer filmului Quantum love/Une rencontre.

 Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Imi spunea cineva ca sufletul exista in om si are 7,8 g…am zambit dar,parca e un sambure de adevar.Avem un suflet cu care iubim, uram,actionam, traim!

 2. ghelbere elena says:

  Nu am vazut filmul dar ati starnit in mine o dorinta nestavilita de al vedea.

 3. (puiu)barbalata mirela says:

  Eu nu cunosc acest film, nici macar nu am auzit de el. Dar am s il caut pe ent si sa ma uit. Acum sunt curioasa.

 4. Goleanu Anisoara says:

  Cine n-a visat un print pe cal alb, ca a castigat la loto o suma uriasa de bani, ca a facut o descoperire formidabila,ca …cine n-a visat?!Acest film aduce in atentie tocmai aceasta traire umana si nevinovata,VISUL! Visul care aproape niciodata nu se materializeaza in realitate.Si ,totusi, ne place sa visam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =