Război și pace – vezi trailer

Banner Film Experience

razboi-si-pace-bbcO nouă producție a BBC după cartea lui Tolstoi ”Război și pace”, devine una dintre cele mai urmărite mini-serii din ultima vreme. Și nu e de mirare atâta vreme cât BBC-ul ne-a obișnuit cu producții impecabile, în general caracterizate de acuratetețe istorică și factuală.

Cei care l-au citit pe Tolstoi și le-a plăcut vor găsi interesant amănuntul că acest roman a fost realizat în cel puțin șapte variante, iar Sofia, soția acestuia, a copiat de peste 20 de ori întreg manuscrisul, fiind singura persoană care înțelegea scrisul de mână al marelui romancier.

Un alt aspect, de asemenea, foarte interesant, este faptul că rușii consideră unanim că sufletul rusesc este cel mai bine descris în acest roman, fapt care l-a determinat pe Stalin să-l folosească drept instrument de propagandă în timpul celui de-al doilea război mondial, când Tolstoi a devenit cel mai publicat autor din țară, depășindu-l chiar și pe Lenin.

În rolul Annei Pavlova o vei găsi pe Gillian Anderson o strălucitoare matroană a aristocrației rusești, băgăcioasă și interesată de ițele oricărei afaceri din lumea în care se învârte, iar în rolul contesei Natalya Rostova o vei descoperi pe Greta Scacchi care, ca toate maMenand-War-Peace-1200mele din aristocrația vremii nu-și dorește altceva decât conservarea intereselor financiare ale familiei sale, mai mult decât prea trecătoarea fericire a copiilor săi.

După Paul Dano, cel care îl interpretează pe contele Pierre Bezukhov nu mă prea omor, dar trebuie să recunosc faptul că rolul îi vine mănușă, iar pe Lily James vlăstar al unei familii de actori, ai mai văzut-o și sigur ți-a plăcut în Downton Abbey.

Pe restul te las să-i descoperi singur. Vizionează trailerul filmului aici.

Articol scris de Mircea Sebastian Savaliuc


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. FETIC BIANCA says:

  super interesant . Ramane de vazut daca si filmul e la fel.

 2. dumitrescu raluca says:

  mi-ar place sa-l vizionez

 3. nilufera says:

  Super serie!!Englezii au redat in amanunt si razboiul si pacea…

 4. Barbalata(Puiu) Mirela says:

  Interesant. Cartea e super. Ramane de vazut daca si filmul e la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − sixteen =