Rețetă de post: salată de grâu cu sos mentolat

Banner Film Experience

Dacă va gândiţi că a mânca sănătos este o mare provocare vă înşelaţi, şi de aceea ne-am decis să vă prezentăm o reţetă extrem de simplă şi de gustoasă în ciuda numelui care cu siguranţă nu inspiră încredere celor mai conservatoare papile gustative.

Ca ingrediente, avem nevoie de următoarele: 125 gr grâu, un castravete potrivit, 2 cepe mici , 125 gr porumbi mici de lapte, 3 roşii coapte tari.

Pentru sos: Coaja rasă a unei lămâi; 3 linguri de suc de lămâie; o mână de frunze de mentă proaspătă, tocate; o mână de pătrunjel verde, tocat; o linguriţă de miere de albine; 2 linguri de ulei de floarea soarelui; sare şi piper.

Cum se prepară:

  • Puneţi grâul într-o tigaie cu apă clocotită şi lăsaţi-l să fiarbă 10 minute pe foc mic, după care scurgeţi-l şi răsturnaţi-l într-un castron.
  • Tăiaţi castravetele cubuleţe mici, tocaţi ceapa cât mai fin şi lăsaţi-le deoparte. Porumbul dacă nu e deja prefiert, fierbeţi-l în jur de 10 minute , scurgeţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite.
  • Decojiți roşiile şi tăiaţi-le cuburi mici.
  • Pentru sos adăugaţi ingredientele într-un alt castron şi amestecaţi-le până ce se omogenizează.
  • Când constataţi că grâul s-a mai răcit puteţi adauga legumele şi sosul.
  • Amestecaţi toată compoziţia şi potriviţi-o cu sare şi piper.

Poftă bună!

Articol scris de Laura Dumitrache

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =