Rodia – fruct miraculos

Banner Film Experience

aqui-ahora-rodiaSimbol al bunăstării şi fertilităţii, rodia s-a bucurat dintotdeauna de aprecieri şi era, încă din antichitate, “personaj” pozitiv în tablourile marilor pictori ai vremii.

Până şi în basmele româneşti este pomenită, ba fetele de împărat erau frumoase ca rodiile, ba prinţul minunat prindea puteri de la o rodie dăruită de zâna cea bună.

De unde i se trage această faimă, ce proprietăţi are şi care este comoara pe care o închide în interior?

În primul rând este puternic antioxidant, cu un conţinut extraordinar de vitamine ( A, C şi E) şi acid folic.

Iată de ce este extrem de util în întărirea imunităţii şi  în îmbunătăţirea digestiei.

Încetineşte procesul de îmbătrânire şi stimulează fertilitatea.

Are şi un conţinut bogat în potasiu, putând fi de folos în combaterea stresului şi, implicit, al diabetului şi bolilor cardiovasculare.

Pentru cosmetică reprezintă o adevărată resursă.

Este un ingredient important al cremelor antirid, deoarece ajută refacerea celulelor şi menţine elasticitatea pielii.

Vă puteţi prepara singure o mască pentru ten, zdrobind seminţele binefăcătoare şi aplicând sucul pe faţă şi gât.

Acelaşi suc întăreşte rădăcina firului de păr, stimulând circulaţia capilarelor.

Dacă nu aveţi răbdare să mâncaţi efectiv sutele de seminţe roşii, delicate, mixaţi rodia împreună cu o portocală.

Consumul ritmic vă va demonstra că răcelile rămân deoparte, că întregul organism devine mai puternic şi mai sănătos şi că, până la urmă, cei din antichitate aveau dreptate!

Un fruct cu adevărat miraculos!

 

Articol scris de Liliana Angheluță / foto de Nicola d’Alessio

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Am mancat rodie si mi a placut foarte mult. Din pacate, nestiind cum sa o desfac am stropit toata bucataria :))…..si dupa o saptamana mai gaseam cate un strop in locuri unde nu credeam voi gasi. Stiam de beneficiile acestui dar dupa prima incercare am renuntat.
  Am citit articolul si astfel am aflat ca pot mixa rodia cu portocala…..interesant. Multumesc 🙂

 2. Mariana Oprea says:

  Recunosc: nu am încercat acest fruct până acum, dar cu prima ocazie când voi merge la cumpărături îl trec peste listă!

 3. Aghinitei Maria says:

  Rodia este un fruct miraculos, care prin continutul ridicat de vitamine A,C,E si acid folic incetineste procesul de imbatranire, iar prin continutul bogat in potasiu combate : stresul, diabetul si bolile cardiovasculare. Rodia se foloseste si in produsele cosmetice: crema antirid fiindca mentine elasticitatea pielii. Este bine sa folosim si acasa o masca din semintele zdrobite , folosind sucul pe ten si pe firul par( il intinereste ! ) Deasemenea consumat zilnic alunga raceala. Am citit ca este eficienta si pt. prevenirea Alzheimerului!

 4. Agache Lucica says:

  Rodia este un fruct miraculos,simbol al bunastarii si fertilitatii.Este un puternic antioxidant,intareste imunitatea si imbunatateste digestia.Consumat in mod ritmic,tinem raceala departe de noi ,organismul devine mai puternic si mai sanatos.
  Pentru cosmetica reprezinta o adevarata sursa.Este ingredientul important al cremelor antirid ajutand la refacerea celulelor si la mentinerea elasticitatii pielii.Sucul obtinut prin zdrobirea samburilor se poate folosi ca masca pentru ten,dar si pentru intarirea radacinii parului stimuland circulatia capilarelor.

 5. Aghinitei Maria says:

  Rodia este un fruct de la care se manaca doar semintele, si pt. a desface semintele fara incidende (stropire) se recomanda ca dupa ce ai taiat rodia in doua sa desfaci semintele sub apa intrun castron
  Are o multime de vitamine , creste imunitatea ,este f. buna pt. o multime de afectiuni, dar cea importanta pt mine este efectul in diabet ( mai este eficace si impotriva Alzheimerului,
  Un fruct miraculos pe care nu trebuie sa-l ocolim

 6. Rodica Granpier says:

  Are putine calorii, multe fibre, vitamine si antioxidanti care previn aparitia mai multor boli. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic, vitaminele A si E si are de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu.

 7. Agache Lucica says:

  Rodia este un fruct miraculos.Incetineste procesul de imbatranire stimuland fertilitatea.Este un puternic antioxidant extrem de util in intarirea imunitatii si imbunatatirea digestiei.
  Este un important ingredient al cremelor antirid ,intareste radacina parului.Consumat zilnic organismul devine puternic si sanatos.

 8. suzana suzy says:

  Rodia, cunoscuta si sub denumirea de fructul dragostei sau fructul vietii , este apreciata pentru proprietatile sale extraordinare.

 9. suzana suzy says:

  Cu toții am auzit de rodii, dar, din păcate, nu toți am consumat aceste fructe miraculoase .

 10. LEONTE INA says:

  maine cumpar rodii! 🙂

 11. suzana suzy says:

  Rodia se foloseste impotriva diareei, reduce febra (in unele cazuri), radacina este folosita pentru combaterea parazitilor intestinali (tenia), dar doar la indicatia medicului.

 12. Goleanu Anisoara says:

  Rodia e un fruct mai dificil de mancat dar are un gust minunat.N-ar fi rau sa- cumparam mai des si sa-l folosim in alimentatie, mai ales iarna,boala ar sta departe de noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 17 =