România ridică-te, cu “moartea pe moarte călcând”!

Banner Film Experience

protest-bucuresti-colectivSunt mulţi! E generaţia celor care umblă din poartă-n poartă cu un CV în mână, generaţia celor condamnaţi să lucreze pe foarte puțini bani la tot felul de call-center sau la agenţii de vânzare fără cumpărători, încercând să plaseze aspiratoare sau medicamente.

Majoritatea tineri, s-au născut în preajma Revoluţiei, au învăţat de mici să-şi lipească tenişii cu superglue şi să-şi drămuiască merele.

Au priceput repede că nu sunt bani de cărţi de poveşti, că jucăriile le primesc doar de Crăciun, că nu trebuie să ceară nimic părinţilor pentru că, simplu, ei n-au de unde le da acel nimic.

Au studii superioare, majoritatea s-a pregătit bine, dar au aflat că nu contează notele bune, ci pilele. Că dacă unii dau “dreptul” intră pe un post de muncă râvnit şi că diploma lor nu face doi bani.

Au auzit părinţii cum se vaită de sărăcie dintotdeauna, şi-au văzut bunicii murind în spitale distruse de nprotest-bucurestieglijenţă şi corupţie.

Au aflat că voturile se vând şi se cumpără, că prietenii care au plecat în afara ţării spală vase prin restaurante, dar câştigă de 5 ori mai mult ca ei.

Sunt ei, tinerii!

Mai suntem şi noi, ceilalţi, mai puţin tineri, care am trăit de azi pe mâine, luptând să supravieţuim într-o Românie bolnavă.

Oameni de o anumită vârstă care au dat mereu câte ceva cuiva de care depindea rezolvarea unei probleme. Au dat pentru că n-au avut încotro, nu se desluşeau firele dacă nu şpăguiau.

C-aşa era sistemul. Numai că ne-am săturat de sistem, ne-am săturat să fim luaţi de proşti.

În stradă cu toţii, în numele unor tineri frumoşi, care s-au dus sau care se zbat între viaţă şi moarte. În stradă, strigând fără teamă, pentru că nu mai avem nimic de pierdut.

România ridică-te, cu “moartea pe moarte călcând”!

Articol scris de Liliana Angheluță / Sursa foto: stirileprotv.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

9 Responses

 1. vasile pascu says:

  E mai bine decat in “iepoca”. Si eu am trait atunci si nu am uitat ca stateam la coada dimineata la orele 5 ca sa prind lapte pentru copii.
  Rand la incarcat butelii.
  Dar atunci NU AVEAM INCOTRO.
  Acum e mai bine. Da, dar TREBUIE sa fim focusati pe OPORTUNITATI. Si sunt la tot pasul…
  Contextul cu schimbarea SISTEMULUI este o OPORTUNITATE de prioritate MAXIMA…

 2. vasile pascu says:

  Asa este.
  Avem oportunitati la tot pasul. Insa trebuie sa fim deschisi, sa incepem ceva, sa vrem sa muncim.
  Cei interesati, de exemplu, sa ajute semenii pentru a fi in forma cea mai buna, imi pot trimite un e-mail la adresa pascuvasile58@gmail.com

 3. vasile pascu says:

  Asa este.
  Avem oportunitati la tot pasul. Insa trebuie sa fim deschisi, sa incepem ceva, sa vrem sa muncim.
  Cei interesati, de exemplu, sa ajute semenii pentru a fi in forma cea mai buna, imi pot trimite un e-mail la adresa pascuvasile58@yahoo.com.

 4. vasile pascu says:

  Asa este.
  Avem oportunitati la tot pasul. Insa trebuie sa fim deschisi, sa incepem ceva, sa vrem sa muncim.
  Cei interesati, de exemplu, sa ajute semenii pentru a fi in forma cea mai buna, imi pot trimite mail.

 5. im says:

  Foarte bun articolul! Exact asa este!
  Bravo Liliana Angheluta!

 6. Andrei says:

  necajiti ca ce ? ca serviciu aveai chiar daca nu-ti doreai acest lucru ? ca statul iti dadea casa cu forta ? ca somer nu ajungeai niciodata ? ca pensie aveai ? ca eseai la pensie la o varsta rezonabila ? ca asistenta medicala era gratuita integral ? ca nu ajungeai niciodata sa platesti manualele la copii ? ca haine nu-ti cumparai niciodata de la second hand ?

 7. liliana says:

  Curat belsug, mai ceva ca-n “iepoca” de aur!

 8. gony bischon says:

  Sa stii ca noi ceilalti care am prins si Iepoca de Aur am fost mult mai necajiti. Stii ce inseamna sa muncesti , sa iei salariul mic si sa … nu ai ce cumpara cu banii?
  Nu mai punem: dormit in frig , lipsa haine, lipsa medicamente, lipsa……. lipsa
  Azi este un adevarat belsug chiar daca nu-s bani.
  Consider ca este mai bine azi decat in Iepoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =