Unul dintre secretele unei alimentaţii corecte şi sănătoase este folosirea zilnică a legumelor şi verdeţurilor de orice tip!
Vinete, ardei, roşii, fasole, mazăre, dar şi urzici, spanac, salată verde… acestea conţin vitamine diferite, minerale, substanţe care susţin starea noastră generală de bine.
Spanacul, vestit pentru conţinutul important de fier, poate fi gătit în nenumărate moduri.
Una dintre mâncărurile pe care le consider ușor de gătit este rulada cu spanac. Se prepară uşor, rapid şi este plăcută chiar şi de către cei cărora nu le prea place să vadă ”verde” în farfurie.
Mod de preparare:
Din 2 ouă întregi, un praf de sare şi făină cât cuprinde se pregăteşte un aluat elastic şi se întinde o foaie.
Se fierbe 1 kg de spanac, se scurge de apa în exces şi se taie mărunt, adăugând apoi 250 grame de brânză de vaci, sare şi piper. Se umple foaia cu această umplutură, se strânge rulada şi se înfăşoară strâns într-o pânză albă. Se leagă la capete şi se fixează bine în alte câteva puncte, apoi se introduce rulada într-un recipient cu apă ajunsă deja în punctul de fierbere.
Se lasă pe foc lent o jumătate de oră.
Rulada se lasă apoi un pic să se răcească şi se taie felii groase de 1 cm.
Eventual, se pot gratina puţin la cuptor.
Rulada cu spanac este hrănitoare şi, datorită aspectului plăcut, ne ajută să ne învăţăm copiii să mănânce sănătos. Dacă-l mai adăugăm şi pe Popeye în discuţie… succesul e asigurat!
Rețetă realizată de Liliana Angheluță