Aveam mai puţin de 30 de ani. Eram o tânără mamă şi-ncepusem să pierd masiv părul.
Două naşteri consecutive însemnaseră pentru mine mai bine de 3 ani în care organismul împrumutase substanţe hrănitoare copiilor.
Şi părul ceda…
Nici nu mai ştiu bine cine m-a sfătuit atunci, cu siguranţă vreo vecină înţeleaptă. Cert e că am ascultat şi bine mi-a făcut! Practic, vreo două luni de zile am făcut astfel: puneam o oală mare de apă la încălzit şi adăugam o rădăcină mare de brusture şi două mâini bune de urzici. Lăsam la fiert vreo jumătate de oră. Apoi, îmi puneam o parte din apă într-un lighenaş şi îmi spălam părul folosind un gălbenuş de ou în loc de şampon. Curăţă foarte bine şi hrăneşte pielea capului. Mă clăteam cu aceeaşi fiertură de brusture şi urzici.
Simplu şi la îndemână!
Tratamentul a funcţionat perfect pentru că toate cele trei elemente folosite au proprietăţi uluitoare:
- Gălbenuşul de ou crud are un conţinut mare de proteine, fier, calciu etc. şi este absorbit rapid de către organism, chiar dacă este folosit în mod extern;
- Urzica este extrem de bogată în vitamine A, B, C, K, în săruri minerale: magneziu, fier, acid folic;
- Brusturele – atât de neglijat! – era considerat încă din vechime leac al tuturor bolilor. Este un antibacterian redutabil, şi, totodată, antiinflamator şi antimicotic.
La vremea când am folosit acest tratament, nu am stat prea mult pe gânduri pentru ca aveam deja încredere în puterea plantelor. Ştiam că natura oferă deseori leacuri extrem de simple şi puternice și am văzut rezultate concrete obținute prin perseverența folosirii acestora.
Dacă nu ai răbdare să parcurgi întregul proces descris mai sus, poți cumpăra tinctură de brusture gata făcută. Astăzi această prețioasă licoare există în farmacii și în magazinele de specialitate. Important este sa fii receptiv!
Articol scris de Liliana Angheluță