Săculeții cu legume și verdețuri sunt frumoşi, gustoşi, potriviţi pentru o cină sau chiar ca garnitură, dar mai ales este o mâncare sănătoasă, specifică bucătăriei mediteraneene.
Arată foarte bine în farfurie, după cum se poate constata, iar copii vor fi încântați să descopere secretul ce se află în mica borsetă ce le zâmbește din farfurie.
Se pregătesc vreo 15 – 20 de clătite – depinde pentru câte persoane gătești. În aluatul acestora nu se adaugă nici un pic de zahăr, doar un praf de sare. Dacă postești, poți prepara clătitele fără a folosi ouă, ci doar apă minerală şi făină.
Separat, fierbe câţiva cartofi, morcovi, fasole verde, mazăre, ciuperci!
Dă frâu liber imaginaţiei şi gustului, pentru că poți folosi ca umplutură orice îți place!
Toacă totul mărunt, adaugă un praf de sare, piper, suc de lămâie, pătrunjel verde! Amestecă bine şi plasează în mijlocul fiecărei clătite câte o lingură bună din această umplutură!
Săculeţii se leagă cu frunze de ceapă, opărite ușor în prealabil, pentru a le da mai multă elasticitate.
Efortul nu e prea mare pentru prepararea acestei rețete, însă rezultatul este încântător, vei vedea.
Rețetă realizată de Liliana Angheluță