Nutriționistul AQUI AHORA, Elena Popa, vorbește la superlativ despre năut și spune că este un aliat în pierderea kilogramelor excedentare, fiind o mâncare sățioasă, ușor de făcut și plină de fibrele atât de necesare unei bune digestii.
Adăugăm rețetelor prezentate pe site-ul AQUI AHORA aici, o salată pe bază de năut și brânză, ușor de făcut și foarte bogată în proteine de bună calitate și antioxidanți. În plus, datorită elementelor din care e compusă, ajută organismul să produca serotonină, responsabilă de buna-dispoziție și optimism.
Este o rețetă de ușor de făcut, iar costul este accesibil.
Ingrediente:
- Năut fiert (200 gr)
- Roșii cherry
- Brânză tare după preferință (60-70 gr)
- O ceapă verde sau uscată
- Pătrunjel
- Ardei iute verde
- Oţet balsamic
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Năutul se lasă mai întâi la înmuiat în apă , după care se scurge si se fierbe. Curăță-l de spuma albă pe care o degajă în procesul fierberii până când apa devine limpede, apoi scurge-l și lasă-l câteva minute să se răcească.
Adaugă ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul și ardeiul iute tocate, praful de sare și cel de piper, uleiul de măsline şi oțetul balsamic, rade brânza și amestecă.
La final, după ce gusturile s-au întrepătruns, așează roșiile cherry tăiate în patru și pune totul pe un platou deschis la culoare, astfel încât coloritul ingredientelor să bucure privirea și să stârnească foamea. Opțional, decorează cu măsline.
Dacă vrei să păstrezi în întregime gustul aceastei legume care domină bucătăria orientală, îți recomand să pui alături triunghiuri de lipie caldă.
Articol scris de Sergiu Gavriliu