AQUI AHORA pledează pentru un stil de viață inteligent, în care hrana sănătoasă este savuroasă și nu banală și lipsită de gust.
Îți propun o salată din carne și legume ușor de preparat, care poate fi servită la oricare dintre mesele principale ale zilei, fie că iei masa acasă, fie la serviciu.
Vedeta acestui preparat sănătos și incredibil de gustos o reprezintă tijele de țelină, care parfumează discret întregul preparat, și-i conferă un gust dulceag. Ai grijă să nu cumperi unele lemnoase – ceea ce ar însemna că sunt vechi – ci să le cumperi pe cele ambalate în pungi de plastic, prevăzute cu găurele, pentru ca planta să respire.
Fierbe ca pentru supă, în puțină apă, o rădăcină de țelină mare, 2 morcovi, 5 bucăți de păstârnac și un piept de curcan.
Taie legumele și carnea în pătrate mici, ca pentru salată de boeuf. Taie 7-8 tije groase de țelină, în feliuțe subțiri și amestecă-le cu restul ingredientelor. Opțional, pune măsline.
Separat pregătește o mixtură dintr-o linguriță de miere de albine, o linguriță cu vârf de sare de Himalaya, două linguri de ulei presat la rece, zeamă de la o lămâie și o linguriță de turmeric. Amestecă acest sos cu legumele și carnea și dă la rece.
Elena Popa, consultantul în nutriție al AQUI AHORA, îți spune ce ai în farfurie: țelina îți aduce vitaminele A, B2, C și E, minerale calciu, fier, potasiu, magneziu și hidrați de carbon și este moderat afrodisiacă, mai ales dacă o integrezi în alimentație, în mod obișnuit. Cărnii de curcan îi datorăm bună dispoziție deoarece conține serotonină. Prin substanțele anti-cancerigene conținute, carnea de curcan stimulează puternic sistemul imunitar. De asemenea, crește nivelul de testosteron la bărbați în cazul unui consum constant. Sarea de Himalaya, dă un gust deosebit oricărui aliment la care o adaugi, și aduce organismulului o bogăție de minerale și oligoelemente care sunt furnizoare de vitalitate.
Salata de curcan cu tije de țelină este o alegere perfectă pentru orice anotimp!
Reţetă realizată de Adriana Caranfil