În Europa, dintre toate tipurile de cancer, cel de colon supranumit ’’boala intestinului leneș’’ este a doua cauză de deces. De aceea, menținerea într-o foarte bună stare de activitate a sistemului di…
SĂNĂTATE
SĂNĂTATE
Căldura și bolile cardiovasculare
Vara, din cauza căldurii excesive și a umidității din aer apare un fenomen de stres în interiorul organismului uman care nu este altceva decât un proces fiziologic de adaptare. Din motivele enumerate …
Zile din viața mea cu scleroză multiplă
Asociația de Scleroză Multiplă București, derulează pe parcursul lunii mai 2015 campania de informare ‘Zile din viata mea cu SM’ (Funny days of my MS life). Campania, derulată pe pagina de Facebook a …
Lansare de carte HOFIGAL: Natura – medicina viitorului
Ștefan Manea – inginer, chimist, om de știință, dar și antreprenor, directorul general al celei mai mari companii cu capital integral românesc de pe piața produselor complementare de sănătate a lansat…
Hofigal aniversează 25 de ani de activitate
Aprilie 2015 marchează pentru HOFIGAL 25 de ani de activitate! Companie românească în care lucrează peste 400 de salariați, HOFIGAL are în portofoliu sute de produse: produse cosmetice, uleiuri, ceaiu…
Adevărat sau fals: uleiul de rapiță, bun pentru gătit?
Multă lume se întreabă care este cel mai sănătos ulei pentru gătit, mai ales că circulă diferite teorii pentru fiecare sortiment găsit pe piață. Articolul de astăzi se referă la uleiul de rapiță care …
Uleiul esențial de salvie, examenele și dezamăgirea din dragoste
’’Probabil că sunt mai mulți aceia care știu că salvia este folosită la mâncărurile cu carne, decât că ea a avut mereu un rol important în medicină – atrage atenția inginer chimist Ștefan Manea, de la…
Leurda, planta mileniului trei. Idei de mâncare din leurdă
De ce să consumăm leurdă? ’’În primul rând pentru că este o plantă de pădure, fiind mai degrabă sălbatică – spune nutriționista AQUI AHORA Cristina Mercea – și pentru că a surprins oamenii de șt…
Feniculul – condimentul îngerilor – mâncare și medicament
Deși folosit în bucătăriile tradiționale din Iran, India China, dar și în Europa la mâncărurile cu carne, pește și fructe de mare, feniculul nu a reușit decât o pătrundere timidă în gastronomia române…
Consumă zilnic usturoi! Iată de ce
’’Încă din antichitate usturoiul este considerat un miracol, iar substanța care l-a făcut celebru la nivel planetar este alicina, studiată peste tot în lume, ne spune ing.chimist Ștefan Manea, atunci …