De-abia aşteptam să se mai îngălbenească gutuile puse la geam de bunica, miroseau frumos dar noi aşteptam ziua în care ea anunţa, pe ton solemn: -Azi vă fac mâncărică de gutui! Ţopăiam un pic şi-o urm…
REȚETE SĂNĂTOASE
REȚETE SĂNĂTOASE
Ardei umpluţi cu varză şi morcov – pentru iarnă
Aţi început, probabil, să pregătiţi cămara pentru iarnă, ba murături, ba gogoşari în oţet, acum e raiul pe pământ, tarabele pline de bunătăţi aşteaptă să fie duse acasă şi să ne umple borcanele. Când …
Din rețetele lui tanti Nuți: lapte de pasăre
Acest desert este unul foarte vechi, dar a rezistat până în ziua de astăzi datorită gustului catifelat pe care-l dă spuma de ou, ușor traversată de niște fiori de vanilie. E un desert rafinat și nu es…
Dr. A. D. Raiciu: banalul borș are o listă de proprietăți curative. Cum îl faci acasă
”Foarte multă lume cumpără din comerț băuturi îndulcite cu un mare conținut de zahăr și aditivi. Asta pentru că simțim nevoia de lichid, dar nu neapărat de apă. Celor care sunt conștienți de importanț…
Din rețete lui tanti Nuți: pâine de casă cu făinuri sănătoase, negrilică și merișoare
”Făcutul pâinii în casă este una din bucuriile mele – zice tanti Nuți, după ce mă servește cu o înghețată din aia bună de a ei, “parfait de cafea ness”, și mă invită să iau loc pe fotoliul din g…
Din rețetele lui tanti Nuți – parfait de cafea ness
Îmi place să fac parfait de ness nu numai pentru gust, cât pentru laudele pe care le primesc, deși fie vorba între noi se face teribil de ușor. Până acum n-am spus nimănui rețeta mea. Ce vrei? Mă răsf…
Salsa de mango, un sos cu care vei înnobila orice pește
Într-un articol anterior îți descriam unul dintre cele mai populare sosuri de salsa din lume și anume cea de roșii, devenită banală prin frecvența cu care se folosește. Astăzi revin cu o salsa sofist…
Cum faci cea mai simplă și mai populară salsa din lume
E timpul să îți îmbunătățești meniul adăugând la diversele preparate cu care te-ai obișnuit, garnituri sau sosuri care nu sunt prezente în tradiția culinară românească, dar care sunt pline de prospeț…
Ce este și cum se pregătește brânza haloumi
Mulți au văzut în magazine, la raionul de lactate, o brânză numită halloumi, dar puțini au încercat-o. Poate pentru că nu știu cum se prepară și ce tip de specialitate este. Ce este halloumia Este o b…
Dulceaţa de nuci verzi – reţetă şi proprietăţi
Era un timp când musafirilor li se oferea dulceaţă servită frumos pe farfurioare, alături de un pahar cu apă rece. Urma cafeaua, dar dulceaţa era semn de preţuire şi eleganţă. Am pierdut obiceiul? Cre…