Scapă de acnee în mod sănătos. Iată cum!

Banner Film Experience

images

Cristina are de 32 de ani și de 4 ani se luptă cu erupțiile puternice de pe față care îi dau multe bătăi de cap. Se machiază des pentru a masca imperfecțiunile vizibile ale tenului, dar fața se umple de și mai multe coșuri care îi dau o senzație continuă de arsură/usturime.

Deși a trecut de adolescență, când afecțiunea este mai frecventă, problema Cristinei este des întâlnită și la vârsta maturității, fiind diagnosticată ca acnee, o afecțiune a epidermei  ce apare ca urmare a hipersecreției glandelor sebacee. Fața este populată de puncte negre, albe și coșuri care pe lângă faptul că sunt inestetice, sunt o sursă permanentă de reapariție a infecției.

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice ne ajută să recunoaștem acneea:

O sa încep prin a atrage atenția, ca de fiecare dată, că o bună demachiere a feței și curățarea cu regularitate a acesteia dimineața și seara, este cea mai bună metodă de a igieniza pielea feței! Metoda se aplică încă de la vârsta adolescenței atât de către fete cât și de băieți, iar mamele trebuie să-și ajute copii adolescenți să înțeleagă rostul acestei rutine.

Examinează-ți cu atenție fața și dacă o să constați ca ai unul sau mai multe semne ca cele pe care le descriu mai jos, este posibil să ai acnee. Recomand să mergi la doctor pentru un diagnostic cert.

Iată care sunt semnele asupra cărora ne atrage atenția interlocutoarea noastră:

 • Coșurile arată ca mici protuberanțe care apar la suprafața pielii, adesea pline de puroi;
 • Punctele negre, așa cum sugerează și denumirea sunt mici formațiuni de culoare închisă, care apar din cauza unei acumulări de seboree și celule moarte. Acestea alcătuiesc un fel de ’’gunoi’’, care împiedică respirația celulei deoarece blochează porii. Identice cu acestea sunt punctele albe.
 • Chisturile care se formează fie imediat sub piele, fie mai în profunzime, cu o consistență fie lichidă, fie semi-solidă.

Pe piață există o sumedenie de produse care promit să te scape de această problemă, dar cele mai multe conțin ingredienți chimici care nu tratează în profunzime mergând la sursa problemei, ci mai degrabă usucă tenul și-l sensibilizează excesiv, creând terenul pentru apariția unor infecții noi, din aceeași categorie sau din categorii diferite.

Ștefan Manea, inginer chimist si directorul celei mai mari companii românești de produse pentru sănătate și frumusețe,  a gândit împreună cu divizia de cercetători ai HOFIGAL o serie de produse care vin în ajutorul persoanelor ce vor să trateze natural, neinvaziv, această problemă.

Schema fitoterapeutică pe care o recomandă este următoarea:

MagAnghinar – 2 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul meselor;

Menolap – 4 capsule pe zi, după mese;

Acneogel – unguent care se aplică local, extern;

Gemoderivat din muguri de nuc, o monodoză pe zi;

Tinctură de Trei-frați-pătați, 40 de picături de 2 ori pe zi.

Georgiana Savu aduce completări referitoare la dieta potrivită pentru combaterea acestei afecțiuni. Nutriționistul AQUI AHORA recomandă ca dieta să meargă mână în mână cu tratamentul natural:

 • fără grăsimi animale sau grăsimi vegetale hidrogenate  – și mă refer aici la orice tip de margarină – carne roşie grasă, carne de pasăre cu pieliţă, toate cărnurile prăjite.
 • sunt interzise toate alimentele care conţin aditivi şi conservanţi, apele carbo-gazoase, ciocolata, alcoolul şi băuturile comerciale cu coloranţi şi arome artificiale.
 • medicamentele care conţin ioduri, la fel şi sarea iodată;
 • se recomandă urmărirea atentă a fiecărui aliment care activează apariţia acneei şi eliminarea acestuia cel puţin 2 luni;
 • este indicată apa de izvor, apa plată sau cea obţinută prin filtrare.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

10 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Sfaturi bune pentru cei cu acnee , dar si pentru noi ceilalti care avem un ten curat

 2. Barbalata (Puiu) Mirela says:

  Nu am probleme cu acneea. Am in achimb probleme cu roseata. Iar cu doctori nu am facut nimic.
  Alimentatie, sport, echilibru. Ar trebui sa ne ghideze in viata

 3. suzana suzy says:

  Situaţia se înrăutăţeşte atunci când apar şi bacteriile şi se crează o mică infecţie.

 4. suzana suzy says:

  Acneea este o problema a tenului cu care se confrunta tot mai multe persoane. Nu putine sunt femeile care au acnee, chiar daca in adolescenta au avut un ten curat si luminos.

 5. suzana suzy says:

  Datorita continutului bogat in seleniu si in vitaminele A, D, E, oul este un aliment minune in tratamentele de infrumusetare si ajuta la hidratarea tenului.

 6. suzana suzy says:

  Acneogel de la Hofigal este un produs foarte bun cu principii active naturale care ne ajuta sa scapam de “monstruleti” .

 7. Tolea nicoleta says:

  Nu folosiţi produse cosmetice după ureche şi aveţi răbdare, acneea nu se vindecă peste noapte;

 8. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  sunt mult persoane care sunt trecute de varsta adolescentei si care au aceasta problema, si care, din pacate, sunt informate eronat si considera sa faca tot felul de tratamente ineficiente pentru problema lor, in loc sa apeleze la un specialist si sa o rezolve.

 9. Aghinitei Maria says:

  Bune sfaturi, schema se poate aplica, dar a manca fara aditivi e practic imposibil, deco pe cat posibil fara aduitivi. Bine ca nu m-am confruntat cu aceasta p[roblema !

 10. Lamiita Durac says:

  Foarte multe persoane se confrunta cu aceasta probleme care pe langa faptul ca e inestetica nu e nici sanatoasa . Din pacate foarte multi apeleaza la fel de fel de produse cosmetice care uneori mai rau fac .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + two =