Şefa, am pus o bulină!

Banner Film Experience

Era colega mea de muncă, o fată oarecare, liniştită şi limpede.

Vorbea rar, cu pauze între cuvinte, se vede că între neuroni era aşa, o atmosferă de pace, nicidecum scântei şi trafic intens.

Lucram cot la cot, în biroul unei fabrici, puneam ştampile peste documente, răspundeam la telefoane şi săream în sus când ne chema şefa.

Eu săream mai repede, ea mai lent, dar bine.

În sensul că avea un talent natural de a peria, orice ar fi făcut părea o problemă pe care cu greu a putut să o rezolve, orice avea de gând să facă era expus ca pe un munte greu de trecut.

Deseori adăuga un  zâmbet lent şi relativ fix.

Eu aveam doi copii care m-aşteptau acasă  precum iezii din poveste.

Viaţa mea era împărţită-n două: muncă şi copii.

Mă grăbeam în ambele direcţii.

Şi ea avea o fetiţă, dar i-o ţinea maică-sa şi nu se opintea deloc.

Aşa că, după 16,30, rămânea peste program din proprie iniţiativă şi fără rost, numai pentru că era prea lentă să plece odată cu noi.

N-avea chef să se grăbească, o lălăia aşa, duios, mai zâmbea şefei şi-i povestea cât de grea i-a fost ziua, mai titirea prin sertare, punea capse în capsator şi hârtii albe în maşina de copiat.

Ştii, şefa, azi a sunat X şi-a discutat cu Y, nu ştiu ce voia!

Sau: Uite, s-au terminat dosarele şi Y a uitat să comande. Nu ştiu ce-o să ne facem acum!

Erau replici banale, dar din care Y ieşea lejer şifonat.

Fata asta limpede avea un talent înnăscut să comunice toate prostiile, să se insinueze în creierul cui o asculta.

Avea salariul de două ori mai mare decât al meu.

Şi merita!

Pentru că-ntr-o zi, după o altă jumătate de oră peste program, a declarat victorioasă:

Ştii, şefa, azi am pus buline colorate în dosar!

Articol scris de Liliana Angheluță / sursa foto: descoperă.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Da, am cunoscut si eu oameni care, munceau putin si apoi se vaitau peste tot ca au muncit mult, se laudau c-au rezolvat o multime de situatii si ieseau intotdeauna bine in fata sefilor.Cei care stateau in banca lor , munceau din greu si nu se laudau (ca gaina care cotcodaceste mult dupa ce-a facut un ou mititel !),nu se bagau singuri in seama,pe ei nu-i vedea nimeni!Nu e corect, dar se intampla!

  2. ghelbere elena says:

    Oho, cati ca ea sunt! Prostul munceste pe rupte si de beneficiile muncii lui beneficiaza altii. Am avut si eu asemenea specimene, care au domnit pe timpul uni sef,dar am avut noroc cu noul sef care a stiut sa citeasca omul si discret sa vada care munceste si care se face ca munceste.

  3. (puiu) barbalata mirela says:

    Super tare articolul :). Exista o astfel de colega? Oooo, exista. In articol dna Liliana Angheluta o spune intr-un mod mai delicat sau diplomat…”a peria” eu as fi mai directa sau…. Dar lasam asa. Astfel de colege sdau colegi vor fi mai bine vazuti si mai bine platiti, din pacate, pentru ca stiu sa se dea bine pe langa sefi, pentru ca asta da bine, pentru ca sta peste program nu ca altii sau altele, si tot asa. Motive ar fi, foarte multe. Din pacate bunul simt, respectul, seriozitatea, in ziua de astazi nu prea sunt apreciate. Foarte putin. Daca esti la locul tau si iti faci treaba nu esti bine vazut: nu te implici, nu iti pasa, etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + fifteen =