Seniori, ANAT vă pregătește ceva! De bine!

Banner Film Experience

seniori vi se pregateste cevaGrigore Chirea din București, pensionat acum 5 ani, fost electrician, spune la fiecare două vorbe ’’ah, oasele mele!’’ Este și motivul pentru care iubește cu ardoare soarele. Doctorul i-a recomandat două cure pe an de soare și nămol, de minimum o săptămână. Una la începutul primăverii, alta spre toamnă, pentru a trece cu bine dintr-un an în altul.

Luminița Băluțescu din Iași merge an de an pe litoralul românesc. Pentru ea, vacanța la mare aduce ecoul verilor de altădată, când era tânără și îndrăgostită. A auzit că și pe cel bulgăresc e bine, dar de fiecare dată când ajunge la Eforie Sud o năpădesc amintirile tinereții, așa că îl preferă. O ajută fiul cel mare, care are o afacere privată în București și în fiecare an de ziua ei îi face cadou un sejur pe litoral.

Cei doi membri ai familiei Anghel din Adjud au fiecare 54, respectiv 58 de ani. Au copii mari, la casele lor. Încă mai lucrează și așteaptă cu nerăbdare să se pensioneze. Fac parte dintre românii, nu puțini, care nu au mers niciodată pe litoralul românesc! Îi sperie faptul că economiile anemice pe care reușesc să le facă în cursul unui an, nu le permite să stea măcar o săptămână la mare. Ei spun că soarele este principala recomandare medicală pentru că suferă de probleme reumatismale vechi, care au ajuns să le fie povară. Sunt nemulțumiți că medicul le prescrie prea multe creme costisitoare care nu par a avea nici un efect și antiinflamatoare cu efecte secundare pe care le consideră mai rele decât reumatismul în sine.

Ce au în comun acești oameni?

Faptul că fac parte din acea masă din care ar putea deveni un segment constant și stabil al litoralului văzut atât ca o destinație de relaxare și odihnă, dar mai ales ca una de sănătate.
Conștienți că acest segment este unul semnificativ în România, Asociația Națională a Agențiilor de Turism lucrează la un program care să pună în relație directă cele două componente: seniorii și litoralul românesc.

Întrebat cum va arăta și ce va conține, Alin Burceaprim-vicepreşedinte al ANAT a răspuns: ’’este vorba despre pachete de vacanţă pentru seniori – accesul la acest produs turistic urmând să-l aibă  cuplurile în care cel puțin o persoană este trecută de 52 de ani. Vor fi pachete  all-inclusive la preţuri reduse, care se vor derula în capetele de sezon, mai precis în perioada 5 – 31 mai şi 10 – 31 septembrie.’’

Unul dintre cele mai importante atuuri ale acestui program, numit ”Seniori pe litoral” se referă la faptul că transportul se va face la un preț foarte avantajos, ANAT aflându-se la acest moment în discuții avansate cu CFR Călători, cu care negociază acordarea unei reduceri de 50%.

Care este oferta concretă a programului Seniori pe litoralul românesc? 

Ne răspunde tot prim-vicepreședintele ANAT: Aquiahora’’pachetele cuprind cazare și pensiune completă cu trei mese pe zi și o excursie gratuită: vom vedea dacă optăm pentru Cetatea Histria sau un tur de litoral, din păcate prea puțin cunoscut chiar de către cei care au pretenția că îl știu destul de bine’’, punctează Burcea.

Personal, opinez că este este una dintre cele mai inteligente inițiative pe care patronatele din turismul românesc le-au oferit pieții de profil în ultimii ani, din următoarele motive, perfect evidente:

  • se extinde perioada de funcționare a unităților de cazare;
  • se reduce sezonalitatea locurilor de muncă din turism, aspect care la acest moment amprentează negativ industria serviciilor și compromit eforturile multor operatori și investitori din această ramură;
  • contribuie la creșterea speranței de viață a seniorilor noștri, oferindu-le acestora șansa să coreleze relaxarea și odihna cu factorii naturali de cură;
  • banii acestui segment de turiști ar rămâne în țară, contribuind la propria noastră creștere economică și a investițiilor directe sau indirecte în turism.

Pachetele ’’Seniori pe litoral’’ vor fi disponibile pentru toate staţiunile și vor fi sejururi de 7 zile.
La acest moment, reprezentanții ANAT n-au comunicat tarifele, pentru că încearcă să găsească soluții pentru a le face cât mai accesibile.

Am catalogat această inițiativă a celui mai mare patronat din turism drept una inteligentă, dar trebuie să fim conștienți că ’’Seniori pe litoral’’ nu va avea ecoul scontat dacă ministerul de resort nu se va alătura promovării. Pentru ca programul să ajungă repede, exact în atenția segmentului vizat și pentru a genera urmări chiar din primul an de derulare, sunt necesare strategii de marketing percutante și de media buying corecte și bine delimitate!

Prin urmare, rămânem în așteptarea unei reacții a autorităților publice centrale responsabile de turism.

Vom reveni ulterior cu tarifele aferente acestui nou program, pe măsură ce ANAT le va da publicității.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Lamiita Durac says:

    Ar fi minunat . Sa speram ca alte interese ascunse nu vor pune piedici cum se intampla de obicei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =