Serotonina reface libidoul și starea de bine. Mănâncă ouă pentru un nivel crescut de serotonină

Banner Film Experience

creste-libidoul-si-starea-de-bine-mananca-ouFaptul că zilele se scurtează lasă urme asupra sistemului nostru imunitar. Noaptea deși e mai lungă, dormi mai puțin și mai prost. Apare o tristețe inexplicabilă. Te simți slăbit și ți se pare că zilele de vară sunt îngrozitor de departe.

Nu te neliniști! Este astenia de toamnă, ușor de combătut dacă ai grijă să te hrănești corespunzător. Alege alimentele care conțin serotonină!

Oul gătit corect este o sursă excelentă de serotonină

”Oul este o sursă excelentă de serotonină! Oamenii simt instinctiv acest lucru și consumul de ouă se mărește odată cu venirea frigului. Cea mai mare cantitate de serotonină se află în albuș, dar pentru a profita de efectele sale acesta trebuie gătit cât mai corect, fiind de preferat oul fiert moale sau cel tare, mai degrabă decât cel prăjit sau omletă – afirmă dr. Ștefan Balaban, al cărui brand de ouă ”Din Ogradă” a fost premiat la Bruxelles pentru gust și calitate.

Serotonina influențează peste 40 de milioane de celule din creier!

”De fapt, ce este serotonina? Un neurotransmițător. Și ce face un neurotransmițător? Ajută la transmiterea impulsurilor nervoase dintr-o zonă a creierului în alta. Serotonina influențează peste 40 de milioane de celule din creier, așa că înțelegem ușor de ce este atât de importantă ne explică  specialistul în nutriție, Eviana Trandafir.

Dar serotonina, deși este creată în creier, stă mai ales în tractul digestiv și este direct răspunzătoare pentru dispoziția noastră. De aici i se trage numele de hormonul fericirii și orice dezechilibru al nivelului său poate cauza depresie, anxietate sau chiar furie.

Se știe că toamna și iarna nivelurile acestui hormon sunt mai reduse, de aceea grija față de ce punem pe farfurie trebuie să fie mai mare. Lipsa serotoninei afectează chiar modul în care ne manifestăm față de partenerul nostru de cuplu, întrucât libidoul este afectat, iar în cazurile de deficiență majoră pune în pericol chiar instinctul matern! Alte surse importante de serotonină sunt: carnea de curcan și carnea de pui”, conchide interlocutoarea noastră.

Dă copiilor ouă de la o vârstă fragedă și îngrijește-te să nu le lipsească din meniu. Află mai multe în acest sens din articolul Gălbenușul si albușul se introduc în alimentația copilului la vârste diferite.  

Din articolul de aici află câte ouă este necesar să consumi pe săptămână.

Interviu realizat de Laura Dumitrache

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 19 =