REȚETE SĂNĂTOASE

Sfecla roşie – un anticancerigen redutabil

Comments (11)
  1. ene maria says:

    o consum cu placere de cativa ani.

  2. Hari says:

    Variatiuni pe aceeasi tema:
    Este extraordinar de gustoasa sfecla mica coapta invelita in hartie de copt. Eu indoi si capsez hartia in asa fel incat aburul si toate substantele pe care le antreneaza sa ramana in interior. Atunci cand fierb sfecla, umplu o oala de inox de 3-5 litri cu fundul gros cu sfecle mici (spalate imprealabil), pun apa doar un sfert de oala si fierb la foc foarte mic. Sfecla astfel pregatita o curat, o rad pe razatoare, adaug putina sare, zeama de lamaie (se poate si pulpa) sau otet de mere si miere, totul dupa gust. Se poate pastra la frigider in borcan de sticla. Este atat de gustoasa incat copiii mei o mancau ca desert.
    Atentie:
    – daca urina se coloreaza usor in rosu maroniu este foarte bine, inseamna ca incep sa se curete caile urinare
    – sfecla pregatita ca mai sus isi pierde treptat gustul acrisor; este bine sa o consumati in max. o saptamana dupa preparare.
    Pofta buna la….sanatate!

  3. spuma says:

    ASA ESTE AJUTA FOARTE MULT FICATUL

  4. Lamiita Durac says:

    Imi place coapta si combinata cu hrean sau usturoi , granitura la friptura sau cruda , salata in combinatie cu ridiche neagra . In special in sezonul rece consum sfecla rosie .

  5. Bontas Mihaela (Sofica) says:

    si familia noastra o consuma regulat, e un aliment – minune.

  6. Aghinitei Maria says:

    Sfecla rosie este un aliment pe care trebuie sa-l consumam, ca sa ne detoxifiam ficatul. Si este si f. gustoasa. Salata de sfecla coapta cu hrean este preferata mea! Si mai fac pt. mine si fiul meu asa numitul “elixirul tineretii” : suc di sfecla ,morcv si mar in cantitati egale ! 🙂

  7. Ficea Adina says:

    Sfecla rosie este un aliment pe care trebuie sa-l consumam, ca sa ne detoxifiam ficatul. Si este si f. gustoasa. Salata de sfecla coapta cu hrean este preferata mea! Si mai fac pt. mine si fiul meu asa numitul “elixirul tineretii”

  8. (puiu) barbalata mirela says:

    Nu consum sfecla. Cunosc beneficiile ei dar, nu. Nu ma atrage, nu imi place cum arata. Stiu ca este o prostie…..dar, nu.

  9. ghelbere elena says:

    Iarna in special fac si mananc salata de sfecla cu hrean. Este un deliciu.

  10. Goleanu Anisoara says:

    Sfacla rosie este un aliment pe care ar trebui sa o consumam mai des. Se poate prepara in mai multe feluri,este foarte aspectuoasa si gustoasa.Avantajul este ca o gasim pe piata in orice anotimp, nu trebuie sa o conservam.

  11. Luisa says:

    Iata cum puteti pastra sfecla oricat; o curatati de coaja foarte subtire, o taieti in rondele de cca 5 mm grosime, o puneti intr-o oala si o acoperiti cu apa; o puneti la fiert exact 20 minute de cand clocoteste; o scoateti si o puneti in borcane de 400 ml, felie peste felie; apa in care a fiert o combinati in proportie de 1/3 otet si 2/3 zeama de la sfecla fiarta; puneti piper boabe, praf de ghimbir, foi de dafin, cateva bobite de mustar, o lingura rasa de zahar pentru 1 kg de zeama, sare mare, dupa gust si fierbeti amestecul doar un clocot, doua; apoi il turnati peste sfecla din borcane, le legati si le pastrati cat vreti, chiar si pana anul urmator; cand desfaceti borcanul o maruntiti sau o dati pe razatoare, cu putin ulei sau fara, amestecata eventual cu morcov ras si varza data pe razatoare; este foarte, foarte placuta si nu va veti mai desparti curand de ea. Toate cele bune!

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

AquiAhora – Ghidul tău online de lifestyle

Copyright © Aqui Ahora – viață sănătoasă, dezvoltare personală și turism.