Mi-a plăcut dintotdeauna salata de sfeclă roşie. Ştiam că este bună pentru sănătatea organismului şi am recomandat-o mereu.
Sfecla roşie are un conţinut ridicat de potasiu şi acid folic – vitamina B9. Protejează ficatul de radicali liberi şi ajută la detoxifierea lui. Stimulează sistemul imunitar, deoarece îmbunătăţeşte oxigenarea ţesuturilor. Cum? Celulele corpului nostru respiră mai bine, stabilizându-se astfel echilibrul acid – alcalin. Oamenii de ştiinţă afirmă că este un aliment extrem de important în lupta contra cancerului de colon; întărind celulele sănătoase… extinderea celulelor canceroase este blocată.
Cum anume trebuie să o consumăm?! Oricum! Fiartă sau coaptă la cuptor, nu-şi pierde din proprietăţi.
Important este să nu tăiem codiţa sfeclei înainte de a o prepara. Astfel, sucurile ei pline de substanţe miraculoase vor ajunge în farfuria noastră.
Pentru a face o simplă salată e suficient să curăţăm de coajă sfecla fiartă, să o radem şi să condimentăm cu puţin ulei şi oţet, după gust.
În această perioadă, consumul zilnic de salată de sfeclă roşie îți aduce vitaminele și mineralele după care corpul tău tânjește.
Articol scris de Liliana Angheluță