Și părul îmbătrânește! Cum să-l menții tânăr și sănătos?

Banner Film Experience

si parul imbatraneste. Cum sa-l mentii tanar si sanatos?Feminitatea este legată în mare măsură de păr și frumusețea lui.

Din cauza poluării, a lipsei unor minerale esențiale din alimentație, produselor cosmetice inadecvate și vopselurilor chimice, firul de păr se degradează încontinuu, devine tern și fără viață și constituie prilej de nemulțumire.

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, ne ajută să înțelegem cum păstram sănătatea scalpului și ce produse de îngrijire ne revitalizează părul.

Ca și tenul, și părul îmbătrânește, aspect care nu e ireversibil dacă te întorci către produsele naturale, blânde cu părul și care exercită un efect de hrănire și de tonifiere a acestuia. Recomandările mele sunt și pentru femei și pentru bărbați, care în ultimele decenii au ajuns să chelească prea de timpuriu. Este un lucru care pe ei îi face să sufere, iar pe noi ne obligă să găsim soluții eficiente.

Încep prin a recomanda ca părul să fie tăiat câțiva milimetri în fiecare lună. Acest gest simplu ajută la regenerare și cheratinizare și împiedică despicarea firului. Este un lucru constatat științific că pe măsură ce îmbătrânim, foliculii de păr produc un fir din ce în ce mai subțire și mai slăbit. Variațiile hormonale atât de des întâlnite mai ales la fete și la femei, pot afecta și ele părul care devine mai casant și se rupe mai ușor.

Ținând cont de această realitate, cercetătorii de la HOFIGAL au inovat două produse cosmetice cu maximum de impact, care însănătoșește scalpul și creează premisele  reconstrucției  firului de păr degradat.

Vorbim aici de o mini-linie de îngrijire a podoabei capilare, un șampon și un balsam care se folosesc consecutiv, vreme de cel puțin 3-6 luni pentru o regenerare completă.

Mai întâi spală părul cu Șamponul 5 R care conține extract de urzică, muşeţel, mesteacăn și coenzima Q10. O componentă extrem de valoroasă a acestui șampon este brusturele un fortifiant de excepție al firului de păr (și despre care află amănunte aici .)  

Acest șampon combate mătreața dacă există, și are rol profilactic în apariția sa, dar efectul cel mai puternic este acela de stimulare a creșterii părului. Produce un efect antiinflamator și cicatrizant asupra pielii capului pe care o tratează cu în profunzime și acționează totodată și ca un analgezic.

Apoi se aplică balsamul pentru păr cu coenzima Q10, un produs revoluționar pe bază de gemoderivate. Balsamul gândit de cercetătorii HOFIGAL este un produs natural care conține principii active extrase din muguri şi mlădiţe de plantă tânără, într-o concentrație ridicată. Produsul netezește firul aspru și greu de pieptănat, recondiţionează părul degradat şi vopsit și permite realizarea oricărei coafuri, chiar și a uneia spectaculoase. Folosind constant această mini-linie de produse obții un păr revitalizat și strălucitor datorită extractelor naturale cu care l-ai hrănit, dar mai ales sănătos!, ne asigură Anca Daniela Raiciu.

Evident, pentru combaterea îmbătrânirii părului, îngrijirea externă trebuie completată cu produse naturale administrate intern.

Într-un articol viitor, cu ajutorul vicepreședintelui Societății Române de Cosmetologie, Anca Daniela Raiciu, vom afla care sunt cele mai bune produse naturale care ajută la restaurarea părului și unghiilor.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

15 Responses

 1. Agache Lucica says:

  Parul este podoaba capilara a femeii.Feminitatea este legata in mare masura de par si de frumusetea lui.Trebuie ingrijit pentru ai pastra stralucirea
  Parul se degradeaza din lipsa unor minerale din alimentatie,datorita poluarii si a produselor chimice neadecvate pe care le folosim,.Produsele de la HOFIGAL sunt excelente pentru a obtine un par cu care sa ne scoatem in evidenta.Aceste produse actioneaza si ca analgezic,sunt foarte eficiente.

 2. Aghinitei Maria says:

  Parul este PODOABA CAPILARA SI FEMEILE TREBUIE SA-L INGRIJEASCA! Produsele de la HOFIGAL sunt excelente pentru un par stralucitor si bine ingrijit fiind tratat in profunzime și acționand totodată și ca un analgezic !
  Samponul si balsamul cu Coenzima Q10 sunt de ajutor1

 3. suzana suzy says:

  Dacă folosesc foehnul, placa sau ondulatorul, aplic mai întâi un spray protector de la rădăcini către vârfuri.

 4. suzana suzy says:

  O data cu inaintarea in varsta, nu ne apar doar fire albe, ci parul se si subtiaza si se rareste.Dar sunt suficiente produse de la HOFIGAL care ne ajuta si sunt foarte eficiente .

 5. Tolea nicoleta says:

  parul imbatrineste datorita noxelor din aer si toxinelor din alimentatie

 6. Goleanu Anisoara says:

  Am un par bun, normal,des si ondulat.Din acest punct de vedere, sunt o fericita!Asta nu inseamna ca nu il ingrijesc: il spal saptamanal cu un sampon potrivit si aplic si din cand in cand cate o masca cu ulei de masline.

 7. Tolea nicoleta says:

  ma hidratez mult si folosesc un balsam cu keratina

 8. suzana suzy says:

  Produsele de la HOFIGAL sunt excelente pentru un par stralucitor si bine ingrijit fiind tratat in profunzime și acționand totodată și ca un analgezic !

 9. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  eu il mentin cu o alimentatie echilibrata, ma hidratez mult si folosesc un balsam cu keratina

 10. Lamiita Durac says:

  In ultimul timp ne-au cam atras fel de fel de reclame si ambalaje care mai de care mai promitatoare si am uitat de produsele noastre autohtone care fac minuni . Cand foloseam samponul nostru de urzica , parca arata mai bine parul. Ma voi intoarce la prima dragoste 😀

 11. Ana Prisacaru says:

  O sa incerc si eu aceste produse pe care le recomandati de la Hofigal. Nu sunt prea multumita de felul in care arata parul meu. A devenit subtire si se rupe foarte usor.

 12. Cami Blejoiu says:

  Da parul inbatrineste datorita noxelor din aer si toxinelor din alimentatie .Remediul ar fi folosirea samponului 5R care are in compozitie musetel ,urzica ,mesteacan si coenzima Q10 timp de 3-6 luni pentru regenerare apoi clatire cu balsam care deasemeni contine mladite si muguri din planta tinara si coenzima Q10 dind parului sanatae si stralucire .

 13. filigeanu marius daniel says:

  netezește firul aspru și greu de pieptănat, recondiţionează părul degradat şi vopsit și permite realizarea oricărei coafuri, chiar și a uneia spectaculoase.

 14. spuma says:

  Din cauza poluării, a lipsei unor minerale esențiale din alimentație, produselor cosmetice inadecvate și vopselurilor chimice, firul de păr se degradează încontinuu, devine tern și fără viață și constituie prilej de nemulțumire.incerc sa folosesc cit mai mult produsele naturale sampon balsam masti vara tip de o luna il dau cu gaz lampant masca de ou musetel tinind cont ca si venitul casei este redus si avind trei copii ,mijlocia are probleme desanatate,si tot ceea ce reprezinta chimicale reactioneaza, incerc sa folosesc natura mi-ar place sa incerc produsele @hofigal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 13 =