Este o rețetă extrem de simplă, încât aproape că seamănă cu un truc magic: cu doar 3 banane înghețate faceți cea mai cremoasă înghețată pe care ai gustat-o vreodată, dar care are avantajul minunat de a putea fi oferită și copiilor, grație aportului important de potasiu, benefic pentru rinichi, oase și inimă, dar și pentru că sunt o excelentă sursă de energie de care aceștia au nevoie.
Mai mult de atât, fructo-oligozaharidele din banane au rol similar probioticelor şi anume acela de a hrăni bacteriile sănătoase din tractul digestiv, lucru care permite o mai bună absorbţie a nutrienţilor, ceea ce e foarte important atât pentru sănătatea adultului cât și a copilului.
Cum se face înghețata de banane
Nu-ți trebuie decât 3 banane coapte, 1 lingură lapte sau smântână (opțional).
Bananele se decojesc, se taie în bucăți groase și se dau 3 ore la congelator. Apoi scoate-le, pune-le în blender și amestecă-le. La un moment dat, se vor transforma de la sine în cremă și vor arăta deja ca o înghețată moale. Adăugați opțional lingura de lapte sau smântână.
Asta e tot! Se păstrează la congelator și poate fi servită cu un topping de dulceață de casă.
Important: dacă dorești să dai acestei înghețate o aromă suplimentară, poți adăuga fie 1 lingură de unt de arahide, fie 2 linguri de pudră de cacao sau pudră de roșcove (carob), fie 1 linguriță de vanilie sau ½ linguriță de scorțișoară.
Articol scris de Iuliana Zamfir