Spa şi wellness la Eforie Nord – Hotel Europa

Banner Film Experience

turism-romania-eforie-nordAtunci când oferta de servicii îmbracă ca o mănuşă promisiunea de marketing a furnizorului ne aflăm în faţa unei foarte plăcute evidenţe, ca cea constatată de mine folosind serviciile de spa&wellness de la Ana Hotels din Eforie Nord.

Health Spa de la Hotel Europa din Eforie Nord este o oază de magie pentru simţuri şi un centru de relaxare şi estetică. Este un reper al turismului de spa&wellness din România şi sunt argumente puternice pentru a-l considera astfel. Resortul răspunde celor trei cerinţe obligatorii ridicate de practicarea acestui tip de business: un cadru natural de excepţie (centrul Ana Aslan Health Spa se află în incinta hotelului Europa, chiar la malul mării, în staţiunea Eforie Nord), o linie sau mai multe de cosmetice prestigioase, capabile să susţină întreg angrenajul terapiilor faciale şi corporale (centrul foloseşte cosmeticele marca Ana Aslan, dar şi alte linii de produse de o înaltă calitate şi certificare internaţională) şi nu în ultimul rând, o echipă capabilă să confere întregului spaţiu excelenţă şi standarde ridicate. La spa-ul hotelului Europa, echipa care furnizează servicii este formată din persoane inteligente, pozitive şi competente. Cu toţii au cunoştinţe solide de specialitate, pe lângă cele de medicină generală, cosmetologie, fiziologie şi nutriţie. Mi-a plăcut foarte mult faptul că personalul care deserveşte zona de spa & wellness emană o linişte interioară, o graţie şi o delicateţe a manevrelor care-ţi induc starea adecvată primirii terapiilor care-ţi vor fi aplicate.

Doiniţa Oprea, senior sales manager, îmi spune că pacienţii/clienţii hotelului sunt români, dar şi străini, belgieni, nemţi, egipteni, ruşi, arabi, etc. Cu toţii vin atât pentru procedurile de wellness şi spa cât şi pentru tratamentele balneo şi terapiile care folosesc drept principal factor de cură nămolul vindecător, considerat magic.

Rodica A. din Bucureşti vine pentru a treia oară la Hotel Europa din Eforie Nord. În urma unui accident petrecut acum 5 ani a rămas cu dureri insuportabile de coloană, neplăcere chinuitoare care-o invalidează profesional şi personal. A făcut terapii spa şi balneo la alte două centre de tratament din ţară şi un altul de pe litoral şi-mi poveste cu volubilitatea omului mulţumit, că locul care i-a adus deplină satisfacţie este centrul de tratament şi spa al hotelului Europa. „Lenjeriile din hotel sunt atât de elegante că-mi vine să mă fotografiez în ele – îmi zice ea şi adaugă – vin aici o data pe an, în general în septembrie, iar tratamentele pe care le fac aici mă ţin în formă, în jur de 8-10 luni. Apoi vin şi-mi iau din nou o cură de refacere şi tot aşa. Doar în acest fel pot să am o viaţă normală atât la serviciu cât şi acasă, unde mă aştepta doi băieţi, de 8 şi 11 ani care au nevoie de o mamă activă, nu gluma”.

Anna K. este o rusoaică aflată la a treia cură de wellness, spa şi terapii faciale la hotel Europa. În primul an a venit la sugestia unei prietene. Mulţumită de servicii, a recomandat la rândul său locul şi altor prieteni şi acum vin împreună. Soţul ei, fost sportiv, face terapii balneo în timp ce pentru sine îşi rezervă procedurile de spa şi wellness ce conţin variate tratamente corporale şi faciale, la preţuri cu 70% mai mici decât în Rusia! Îşi face mereu mici îmbunătăţiri, dorind-şi ca printr-o prevenţie neinvazivă şi constantă, să elimine complet eventualitatea de a face operaţii estetice mai târziu. Are doar 35 de ani şi când remarc cu voce tare că arată perfect, îmi spune fără aroganţă, că în lumea în care trăim, a arata bine este obligatoriu. Îmi zâmbeşte din toată inima, iar ochii ei par şi mai albaştri, încadraţi fiind de o coroană de păr împletit în tehnica spicului de grâu.

Vasile Marcel Niculescu are 90 de ani împliniţi şi se tratează de ani de zile la centrul de sănătate de la Hotel Europa. De mulţi ani face tratament cu fiolele injectabile de Gerovital şi-mi spune că nici nu-şi imaginează cum ar trece iernile reci şi lungi din Germania fără această cură de sănătate şi tinereţe, căreia pur şi simplu îi datorează viaţa. Este de 35 de ani plecat din ţară şi-l întreb de ce, dintre toate ţările lumii în care şi-ar putea permite să meargă, preferă România. Îmi spune cu umor gentil că „nu ai cum să te faci bine decât în limba ta”, că vine pentru Gerovitalul care este mai celebru în Occident decât în propria lui ţară de origine şi pentru profesionalismul echipei de aici. Este recunoscător dnei doctor Iulia Belc, (al cărei interviu poate fi citit aici), pentru faptul de a-i fi depistat vulnerabilităţi pe care medicii din Germania nu le-au sesizat. Se mândreşte că a avut o viaţă plină şi în fiecare an îşi ia rămas-bun cu urarea: „daca Dumnezeu vrea, ne vom vedea şi la anul!”.

Clienţii şi pacienţii sunt impresionaţi plăcut de curăţenia perfectă ce domneşte atât în zona de spa şi wellness cât şi în zona de terapii balneo, în ciuda faptului că procedurile implică folosirea apei din belşug. Piscina conţine apă terapeutică, în timp ce saunele – umedă şi uscată – oferă pacienţilor relaxarea, refacerea şi intrarea în starea de bine adecvată procedurilor pe care meniul de spa şi wellness le oferă.

Aparatura din zona de cosmetică este recent achiziţionată şi suficient de sofisticată pentru a permite controlul tuturor manevrelor, fiind deservită de un personal atent şi foarte competent. Vă recomand procedurile pe care şi eu le-am testat. Dacă n-aţi făcut până acum masajul Shirodhara, cunoscut şi ca masajul capului în Ayurveda, este musai să-l experimentaţi, fiind cea mai bună tehnică de alungare a oricărei tensiuni nervoase şi a stresului. Pacientul stă întins şi relaxat într-o atmosferă de penumbră şi cu o muzică plăcută în fundal, în timp ce pe frunte i se scurge ulei încălzit într-un fir subţire, purtat alternativ de la o tîmplă la altă, timp de 20 minute. Parte minunată a terapiei este aceea că beneficiezi de un masaj blând şi cuprinzător al scalpului, care-ţi aduce imediat o stare de linişte interioară şi de claritate mentală, stare pe care o resimţi timp de câteva zile.

Ca procedură corporală va recomand Thalisvelt cu produse de la Thalion ce constă în efectuarea unui peeling cu săruri marine, urmat de aplicarea unor substanţe activatoare şi a unui gel modelant, pe un pat cu apa caldă şi într-o atmosferă care se adresează tuturor simţurilor. Eşti îmbrăcat într-un cort în care abureşti preţ de 15 minute, într-o simfonie de culori care te transpun într-o stare de relaxare deplină, graţie folosirii cromoterapiei. La final ţi se aplică un gel cu mentol, ce-ţi redă nu numai tonusul şi fermitatea, ci îţi induce şi o stare de bucurie imediată. Te simţi uşor şi gata de acţiune îndată ce procedura ia sfârşit. Această se adresează în egală măsură femeilor şi bărbaţilor şi dă rezultate excelente în problemele circulatorii, celulită, lipsa de tonus a pielii, slăbire şi fermitate.

Pentru faţă vă recomand pachetul „algo lift”, un ritual complet de curăţare, exfoliere şi hrănire a tenului, care aduce strălucire şi creează efecte vizibil îmbunătăţite imediat după tratament.

Am întrebat-o pe Doiniţa Oprea, senior sales manager, care sunt preţurile practicate la hotel Europa. Prin comparaţie cu alte hoteluri similare, pentru condiţiile excelente oferite aici, tarifele sunt mai mult decât atrăgătoare: un pachet balneo de o săptămâna în perioadă de extrasezon este de la 570 euro şi cuprinde cazare, mic dejun, cină şi un pachet de tratament cu 4 proceduri/ zi. În plin sezon, pentru aceleaşi servicii, tariful este de 696 euro. Chiar şi la preţuri atât de avantajoase mai poate exista posibilitatea obţinerii unui discount şi anume 10% reducere în cazul în care se achita integral valoarea sejurului cu minimum 30 de zile înainte de ziua sosirii.

Terapiile de wellness şi spa produc efecte minunate asupra sănătăţii şi stării de bine.

Ele stimulează creativitatea şi armonizează minunat psihicul cu fizicul. Nu vi le refuzaţi, întrucât sunt o fântână a tinereţii.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Cand imbini relaxarea cu tratamentele medicale pentru infrumusetare si anti-imbatranire, rezultatul este…ANA HOTELS din Eforie Nord! Este o invitatie la tinerete!

  2. spuma says:

    statiunile romanesti sunt renumite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − five =