Știai de acest leac pentru beție?

Banner Film Experience

Aqui Ahora - beat critaDumnezeule, n-am să uit niciodată o întâmplare din tinerețe, care m-a uimit extraordinar de mult și care a fost unul dintre punctele de plecare în studiul enzimelor.

La noi oamenii ajung adesea la 100 de ani!

Eram în satul meu natal și tocmai o vizitam pe mătușa bolnavă și foarte în vârstă  a unui amic.  Acesta era îngrijorat și mă ruga să-i dau niște sfaturi pentru ruda lui care nu se simțea prea bine. Femeia avea 87 de ani, dar la noi în zonă oamenii sunt extrem de longevivi, trec adeseori peste 90 și ajung spre suta de ani, așa cum am mai spus și într-un interviu anterior și am explicat de ce  (Nota redacției De ce sunt oltencele slabe băț?)

Intru în casa respectivă. Femeia stătea în pat. Fiul acesteia, un om de vreo 40 de ani, era beat mort. Efectiv mort de beat, nici nu putea vorbi! Când mă vede, bolnava îi spune acestuia:

-Măi Ioane, avem oaspeți, tu nu vezi?! Du-te repede și bea zeama aia pe care ți-am pregătit-o în cana de pe masă și vino încoace să stăm de vorbă…

Ion se duce în camera alăturată. Eu și amicul meu rămânem cu bătrâna, eu încercând să aflu ce-o supără, ce-o doare… şi uite-așa din una-n alta, trec vreo 7-8 minute. Când, văd că se-ntoarce în casă Ion, cel care adineauri era criță, numai că acum era perfect treaz și refăcut la față! Își trage un scaun lângă noi și începe să se intereseze de starea maică-sii.

De surpriză am făcut ochii mari! Nu-mi venea să cred! Era același om care adineauri era gata gata să-și piardă cunoștința de atâta alcool!

Curios, întreb cum și-a revenit așa repede.

Și atunci bătrâna mi-a povestit care este leacul de prin partea locului pentru beție.

Cum se prepară leacul oltenesc pentru beție

Se folosește o cană de zeamă de varză murată și se pune praz proaspăt tocat mărunt-mărunt de tot. Se amestecă bine cu o lingură, după care se mănâncă încet ca și cum ai mânca o supă. În mai puțin de 10 minute, omul își revine complet de parcă n-ar fi avut niciodată nimic!

Uluit de rapiditatea cu care acționase acest amestec am început un studiu temeinic nu numai asupra cepei și a prazului, dar mai ales asupra enzimelor, despre care am convingerea că vor fi revelația secolului în care ne aflăm.

De ce se folosește numai zeama murăturilor fermentate?

Cercetând am descoperit faptul că zeama de varză murată în care s-au pus după obiceiul țării hrean, țelină, ardei iute, sfeclă roșie – ca de altfel zeama obținută prin fermentarea oricăror fructe și legume – conține niște enzime și fermenți cu o putere de decongestionare și refacere a organismului ieșite din comun.

Atrag atenția că mă refer strict la ceea ce este obținut prin fermentare și nu prin conservare la oțet, adevărată otravă pentru intestine!

Țăranii au folosit zeama de varză pentru mahmureală și împotriva durerilor de cap ce însoțesc băutul excesiv, de când se știu.

Minunea stă în sinergia dintre aceasta și compușii din praz și în efectul  potențat de zeci de ori! Prazul curăță intestinele prin efectul său laxativ remarcabil, dar și remineralizează exact în același timp.  Este totodată unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale!

Vezi bine, Ion îl mai încercase de nenumărate ori și de fiecare dată dăduse roade…

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Stiam eu ca moarea e buna la betie dar moare cu praz-chiar n-am banuit! In consecinta, oltenii au descoperit solutia perfecta pentru mahmureala!Sa vina sarbatorile, betia nu ne mai sperie! Dragi olteni, trimiteti la noi si minunea voastra de zaibar si va colindam sa fiti sanatosi,s-aveti viata lunga si sa fiti fericiti cat veti trai! Noi, din Moldova, va trimitem in compensare, o tochitura si o placinta” poale-n brau”,de-o sa va lingeti pe degete!

  2. ghelbere elena says:

    Stiam de moarea de varza si de varza murata, dar simpla fara praz, ceapa sau alte adaosuri. Cand nu este prea sarata eu beau aceata moare fara sa fiu bauta sau beata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + five =