Străzile Romei – galerie foto

Banner Film Experience

strada Roma

Roma se poate descoperi doar la pas şi niciodată destul!

În anul 753 î.e.n., Romulus fonda acest oraş colinar, ce va deveni centru al lumii.
Fiecare epocă istorică şi-a lăsat amprenta, fiecare împărat dăinuieşte încă prin monumentele lăsate moştenire posterităţii, fiecare nou papă a adăugat palate şi opere de artă!

E un oraş de care nu te saturi niciodată, pentru că nu reuşeşti să-i cunoşti toate misterele şi adâncurile! Milioane de turişti ajung în cetatea eternă în fiece an! Toţi cu aparatele foto pregătite pentru a se imortaliza în faţa marilor atracţii: Fontana di Trevi, Piazza Navona, Panteon, Coloseum, Piazza Spagna!

Tutiști de pretutindeni aruncă un bănuț în Fontana di Trevi din Roma și-și pun o dorință!  Obiceiul de a arunca o monedă în apă datează din perioada Imperiului Roman, când împăraţii, senatorii și aristocrația politică a vremii, obişnuiau să facă această ofrandă zeilor care protejau oraşul!

Catedralele şi bisericile atrag creştinii, dar şi iubitorii de artă: San Giovanni in Laterano, San Paolo, Biserica lui Isus, a Sfîntului Ignazio şi, bineînţeles, Vatican, locul în care dăinuiește Catedrala Sfântul Petru, vestitoarea lumii creștine de pretutindeni , stat situat pe teritoriul Romei!

Ceea ce m-a fascinat însă dintotdeauna sunt străzile Romei! Un spectacol în sine!

În primul rând, te simţi liber ca pasărea cerului, pentru că bulevardele sunt atât de mari şi lumea atât de pestriţă, încât reuşeşti să devii, în scurt timp, un bob de nisip şi atât! Nimeni nu te cercetează cu privirea, toţi sunt ocupaţi cu frumuseţile din jur!

Mulţi turişti vin de departe şi pentru shopping. Ţinta? Marile case de modă Valentino, Luisa Spagnoli, Versace, Prada, Mosquino, Balestra, Todds etc. Chiar dacă o rochie depăşeşte 10.000 euro, se va găsi mereu o doamnă din înalta societate care să o cumpere! aqui-ahora

Dar Roma nu e doar un oraş al luxului, ci şi al prieteniei, e un oraş al culorilor şi al parfumului de pizza! Restaurante cochete se văd la orice pas, pizzeriile sunt mereu pline, pretutindeni se vinde îngheţată şi vânzătorii ambulanţi nu se opresc din treburi.

Roma e un oraş unde se râde, se dansează, un oraş ameţitor!

Un oraş care-şi trăieşte viaţa din plin! Privește aici imagini din Cetatea Eternă.

Articol scris de Liliana Angheluță/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Bogzoiu Daniela says:

    Un oras minunat! Mi-ar face mare placere sa-l pot vizita in viitor.

  2. Goleanu Anisoara says:

    Roma are sreazi aglomerate,zgomotoase, colorate- asa cum este lumea latina!Nu mai vorbesc ca italienii sunt boemi,extravertiti,o societate care isi duce viata in strada.

  3. suzana suzy says:

    A devenit un oraș la modă prin faimoasele monumente !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =