Strobingul – cea mai nouă tehnică de machiaj. Cum se folosește

Banner Film Experience

strobing-machiajEste cea mai nouă tehnică de machiaj aflată în tendințe, în care iluminatorul este piesa de rezistență.

Dar ce este iluminatorul și cum se folosește el? Stick sau pudră, cremă sau lichid, iluminatorul conține particule lucioase foarte fine care par să-ți confere o strălucire interioară și-ți face fața să radieze.

Cum se creează corect efectul de strobing

Așa cum arătam strobingul este o tehnică ce se creează cu ajutorul iluminatorului, un  produs care se aplică în zonele înalte ale feței și anume:

  • deasupra pomeților ca să pară că îți sculptează trăsăturile;
  • în arcul de deasupra buzelor;
  • pe bărbie;
  • în centrul frunții;
  • sub ochi;
  • imediat sub sprâncene;
  • de-a lungul liniei nasului ceea ce creează un efect optic de îngustime și delicatețe.

Dacă vrei să pui multă lumină pe față, poți amesteca o picătură din iluminatorul lichid cu fondul de ten, după care îl poți aplica așa cum faci de obicei.

Folosind inteligent iluminatorul – potrivit culorii tenului tău –  vei putea ascunde trăsăturile mai puțin reușite și vei puncta ceea ce te avantajează. Ca să-ți iasă bine acest lucru este important să corelezi nuanța aleasă cu culoarea tenului.

Există iluminatoare ce conțin un melanj între mai multe subtonuri care probabil se potrivesc celor mai multe dintre noi. Ca să fii sigură că achiziționezi ceea ce trebuie,  atunci când mergi într-un magazin de profil testează iluminatorul sub o lampă și urmărește cu atenție efectul creat pe chipul tău de ”sursa de lumină” respectivă, ca nu cumva să arăți ca un clovn gata de sărbătoare.

Pe lângă avantajul de a atrage atenția asupra zonelor de interes ale feței, iluminatorul accentuează orice imperfecțiune de pe chip. De aceea, înainte de a-l aplica pregătește tenul ca la carte, hidratează-l cu crema de zi potrivită, aplică un primer hidratant de asemenea și fondul de ten potrivit.

Vei obține un chip radios cu un aspect sănătos și odihnit.

Articol scris de Iustina Noapteș


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + nineteen =