Suferi de osteoporoză? Trateaz-o cu gemoderivate!

Banner Film Experience

***AAGrabsNu numai femeile sunt expuse la osteoporoză, ci și bărbații Peste 20% dintre bărbații trecuți de 50 de ani – arată Organizația Mondială a Sănătății –  se află sub incidența acestei boli, care ocupă un loc de funte în topul celor mai frecvente tulburări de metabolism osos, fiind printre primele 10 boli ale lumii.

Cum știi că ai osteoporoză?

Diagnosticul modern al osteoporozei se pune, în momentul de față cu ajutorul osteodensitometriei, care măsoară indicatori specifici, scorul T fiind cel mai important.

Dacă scorul tău se află între -1 și – 2,5 te încadrezi la osteopenie, iar dacă scorul este mai mic sau egla cu 2,5 ai deja osteoporoză.

Ce este de făcut?

Evident, după efectuarea osteodensitometriei te adresezi doctorului endocrinolog, care îți va stabili tratamentul. Calciul este absolut necesar pentru întărirea arhitecturii osului, dar pentru corecta sa absorbție și fixarea în os trebuie ca adultul să beneficieze de un aport zilnic de 1.000-1500 mg. calciu și 400-800 UI vitamina D.

Gemoterapia și tratamentul osteoporozei

Pentru a afla în ce mod ne pot ajuta plantele în tratamentul acestei afecțiuni, ne-am adresat doamnei Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, care recoamandă să însoțim tratamentul prescris de medicul curant cu produse de gemoterapie HOFIGAL.

’’Osteoporoza se poate dezvolta în interiorul organismului nostru fără ca măcar să ne dăm seama, întrucât nu avem nici un simptom – spune dr. Raiciu. Afecțiunea înseamnă , de fapt, reducerea masei osoase, ceea ce dă naștere la o structură osoasă poroasă, factori care pot duce la ruperea cu ușurință a oaselor.

Zonele cele mai expuse unor eventuale fracturi sunt vertebrele, șoldurile sau încheieturile mâinii, fracturi care pot apărea chiar fără influențe exterioare.

Din punct de vedere fitoterapeutic, recomand următoarea asociere: Gemoderivat din mlădițe de merișor de munte și gemoderivat din mlădițe de mur, timp de o lună alternativ cu gemoderivat din muguri de pin, muguri de coacăz negru și muguri de viță de vie timp de o lună.’’Aquiahora

Mai trebuie știut că în alimentația personaei cu osteopenie sau osteoporoză trebuie să existe o proporție semnificativă de hrană vie  adică legume și fructe proaspete, germeni, măsline negre și ulei de măsline – neapărat presat la rece, verificați să fie ca atare – fulgi de ovăz, miez de nucă, semințe de flaorea soarelui neprăjite, susan.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. (Puiu) Barbalata Mirela says:

  Foarte util articolul.
  Alimentatia joaca un rol foarte important. Trebuie sa avem grija de noi tot timpul.

 2. ghelbere elena says:

  Batranete, boala grea. Pe batrani ii loveste si osteoporoza de parca nu ar avea destule probleme de sanatate.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Am citit articolul pricipal si comentariile si mi-am dat seama ca osteoporoza nu este numai un atribut al imbatranirii corpului.Ideea fericita a articolului a generat comentarii foarte utile, cu solutii moderne dar si solutii vechi,simple si la indemana oricui. Ma bucur ca HOFIGAL vine cu produse proprii de gemoterapie,fiindca am incredere in produsele pe care le scot pe piata. Sunt preparate din ingrediente naturale si au efectul scontat.

 4. Agache Lucica says:

  La osteoporaza pot fi expusi atat femeile cat si barbatii.Diagnosticul modern se pune cu ajutorul osteodensitometriei.
  Osteoporoza inseamna reducerea masei osoase,zonele cele mai expuse sunt soldurile,vertrebrele si incheieturile miinii.
  Aceste sfectiuni se pot trata cu ajutorul produselor de gemoterapie HOFIGAL prescrise de catre medicul curant.

 5. kamy kamytza says:

  Afli ca suferi de osteoporoza abia cand iti dai seama ca ai scazut in inaltime sau oasele ti se fractureaza chiar si dupa traumatisme minore.

 6. Agache Lucica says:

  Persoanele care sufera de osteoporoza fie de sex femin sau masculin,caci pot fi afectati deopotriva de aceasta boala se pot trata cu gemoderivate.

 7. kamy kamytza says:

  Tot dimineata luam gemoderivat de coacaz negru si jneapan. …. sau nu.altii ziceau ca nu e bine ,pt. ca duce mai repede la osteoporoza. …. a te ingriji pe tine, darmite sa mai faci si altceva… cine sufera stie despre ce vb.

 8. Agache Lucica says:

  Osteoporoza se poate dezvolta in interiorul organismului nostru fara a ne da seama,aceasta neavand simptome.Zonele cele mai expuse fracturilor sunt soldurile,vertebrele si incheieturile miinii.Un articol foarte interesant.

 9. Lupu Nicoleta says:

  Asteoporoza afecteaza deopotrica si femeile si barbatii,odata cu inaintarea in varsta

 10. Aghinitei Maria says:

  Da, osteoporaza ne afecteaza dupa o anumita varsta si este bine sa facem testul DEXA pt. a verifica daca incepe sa se instaleze osteopenie, ca sa incepi tratamentul devreme si efectul tra tamentului sa fie mai eficace.
  Din punct de vedere fitoterapeutic, din articol am inteles ca este recomandata asociere: ” Gemoderivat din mlădițe de merișor de munte și gemoderivat din mlădițe de mur, timp de o lună alternativ cu gemoderivat din muguri de pin, muguri de coacăz negru și muguri de viță de vie timp de o lună.’’
  Multumim pt. sfaturi !

 11. Aghinitei Maria says:

  Recomandarea de mai sus este f. utila, fiindca multi dintre noi,dupa o anumita varsta pierdem masa osoasa si tratamentele naturale sunt cele mai indicate1 Multumim pt. informatii

 12. Aghinitei Maria says:

  Din punct de vedere fitoterapeutic, recomand următoarea asociere: Gemoderivat din mlădițe de merișor de munte și gemoderivat din mlădițe de mur, timp de o lună alternativ cu gemoderivat din muguri de pin, muguri de coacăz negru și muguri de viță de vie timp de o lună.’’

 13. Agache Lucica says:

  Atat barbatii cat si femeile sufera de osteoporoza.Cele mai expuse zone ale unor eventuale fracturi sunt vertebrele,soldurile sau incheieturile mainii.Diagnosticul se pune cu ajutorul osteodensitometriei.Daca scorul este de minus 1 si minus 2,5 este osteopenie,iar daca scorul este mai mic sau egal cu 2,5 atunci se poate spune ca este osteoporoza.
  Alimentatia trebuie sa fie bogata in fructe proaspete,,legume,masline negre,ulei de masline oresat la rece,miez de nuca,susan simburi de floarea-soarelui neprajiti,fulgi de ovaz.
  Tratamentul este dat de medicul,folosindu-se tratament cu produse de gemoterapie HOFIGAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =