Terapia cu aloe vera – plantă biblică profund tămăduitoare

Banner Film Experience

terapia cu aloe vera AquiahoraAloe vera este una dintre cele mai puternice plante medicinale cunoscute!

Folosită încă din vechime în medicina chineză, în civilizațiile mediteraneene, în Egipt sau în Grecia, astăzi este una dintre cele mai uzitate plante în terapiile de dezintoxicare, de fortifiere a sistemului imunitar,  în cosmetică, etc.

Reputația ei s-a întărit considerabil de când cercetătorii japonezi au constat că persoanelor expuse radiațiilor nucleare de la Hiroshima și Nagasaki, cărora li s-au administrat concentrat de aloe vera, au avut o incidență semnificativ mai mică de cancer de piele comparativ cu ceilalți.

’’Terapia cu aloe vera îmbunătățește circulația sângelui, combate constipația și ridică nivelul de apărare al sistemului imunitar  prin bogăția de aminoacizi, vitamine și minerale pe care o furnizează” – ne spune Georgiana Savu, medic cu competențe în medicina ayurvedică.

Atuurile ei curative în tratarea pielii și a diverselor atacuri bacteriene asupra acesteia sunt  extraordinare! Nu degeaba este o plantă menționată și în Biblie, fiind încă din cele mai vechi timpuri considerată magică.

Menționez că este foarte eficientă în acnee, în combaterea căreia poate fi administrată  intern și extern, repară pielea arsă de foc sau de soare cu foarte mult succes, luptă împotriva ridurilor produse de vârstă, fapt pentru care intră în compoziția multor preparate cosmetice. Este folosită și în eczeme, prurit, psoriazis, furuncule.

De ce este atât de eficientă? 

“Pentru că deține o substanță care îmbunătățește oxigenarea celulară și circulația sângelui, accelerând procesul de vindecare.’’

Cum se administrează și care sunt contraindicațiile?

’’Aloe Vera este poate una dintre cele mai uzitate plante medicinale de către companiile de produse naturale din lume. Nu recomand consumul ei direct –  spune consultantul AQUI AHORA –  întrucât există și părți toxice sau care, dacă sunt prost manipulate, pot compromite efectul binefăcător al acesteia. În plus, luată după bunul plac, poate produce o diaree puternică, planta având un efect laxativ binecunoscut.

Dacă se consumă  sub formă de suc aproximativ 50 ml pe zi sunt suficienți, în timp ce sub formă de capsule doza recomandată este de 2-300 mg pe zi. Dacă e aplicată sub formă de gel, atunci trebuie evitată expunerea la soare, deoarece planta e fotosensibilă și-și pierde calitățile curative’’, punctează doctorul Savu.

În combinație cu alte plante, terapia cu aloe vera dobândește noi valențe pentru sănătate și imunitate.

În combinație cu ghimbirul și turmericul, despre care poți afla totul din articolul’’Turmericul – cea mai importantă plantă a lumii’’   previne cancerul, problemele gastrointestinale și protejează sistemul imunitar.

În amestec cu spirulină și chlorella detoxifică organele, cu goji berry întărește părul, unghiile și ochii, iar cu ginsengul și macca, stimulează libidoul și crește nivelul de energie fizică și psihică al întregului organism.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. elena leonte says:

  Am tot folosit produse pe baza de Aloe,in special pf acnee este minunata. Pur si simpu puneam seva pe micul monstru si ceva se intampla,disparea

 2. ghelbere elena says:

  Elixirul tineretii inafara faptului ca este folosit pentru prepararea multor cosmetice este foarte bun si la fabricarea medicamentelor.

 3. (puiu)barbalata mirela says:

  Aloe vera-o planta foarte cunoscuta pt calitatile ei curative. Stiu ca sunt multe produse in comert pe baza de aloe vera dar nu cred ca sunt atat de bune. Indicat este sa avem planta in casa. Am avut si eu timp de 2 ani dar din pacate nu stiu ce s a intamplat dar pur si simplu nu i a mai mers. Cred ca undeva am gresit eu in ingrijirea ei.

 4. roman ovidia says:

  Denumită de către chinezi “remediul armoniei”, apreciată de către populaţiile ruse ca fiind “elixirul tinereţii” și folosită încă din antichitate de către egipteni care o numeau “planta nemuririi”, planta de Aloe Vera (Aloe Barbadensis) este recunoscută de secole ca având reale proprietăți vindecătoare, fiind folosită în prezent în numeroase scopuri terapeutice.

 5. roman ovidia says:

  Aloe Vera conţine un complex extraordinar de bogat de substanţe, dintre care putem spune că două sunt cele mai importante:
  1. „aloina”, situată imediat sub coaja frunzei – un lichid galben lăptos cu gust amar, folosit de secole ca laxativ (utilizat sub formă de praf);
  2. gelul de aloe – un lichid vîscos situat în interiorul frunzelor.

 6. Goleanu Anisoara says:

  Am Aloe Vera in ghiveci de multi ani si o folosesc de multe ori pentru diverse afectiuni. Am facut si tinctura si e buna pentru dureri ,iritatii.O folosesc proaspata pentru mici accidente din gospodarie.Incercati si veti vedea ca aveti o farmacie la ghiveci!

 7. suzana suzy says:

  O planta care ajuta la multe diacnostice cum ar fi eczeme, ten uscat, dermatite, ulceraţii, psoriazis, arsuri solare, acnee, fisuri anale, hemoroizi, reumatism, poliartrita reumatoidă, constipaţie, diabet .

 8. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  o planta foarte buna, pe care o folosesc inclusiv bunicii nostri pentru efectele sale stiute.

 9. Lamiita Durac says:

  Sunt foarte multe produse pe piata cu aloe vera dar nu toate au rezultatul pe care ni-l dorim . Eu personal dau credit tuturor produselor Hofigal

 10. Barascu Violeta Ramona says:

  O planta miraculoasa aloe vera!

 11. eugstan says:

  se gaseste un astfel de amestec de cumparat ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − five =