Terapia cu ghimbir – afrodisiacul care-ți întărește imunitatea

Banner Film Experience

ghimbir oau aquiahoraGhimbirul a fost primul condiment importat în bazinul mediteraneean, originar fiind din Malaezia și India, în această din urma țară fiind unul dintre ingredientele de bază ale medicinii ayurvedice.

Prețul piperat pe care erau gata să-l plătească romanii pentru această plantă vestită era justificat de proprietățile sale afrodisiace, motiv pentru care numai aristocrația vremii și-o putea permite.

Ghimbirul este astăzi la fel de celebru precum turmericul cu care de altfel se si combină și despre care poți afla amănunte din articolul Turmericul – cea mai importantă plantă a lumii, publicată pe site-ul AQUI AHORA.

Consultantul în nutriție Elena Popa, spune că ghimbirul conține fosfor, magneziu și mangan, calciu, sodiu, fier și vitaminele B1, B2, B3: ’’ca să poți beneficia de toate vitaminele sale, dar mai ales de vitamina C care se distruge prin procesul de uscare, fă-ți o limonadă clasică dintr-un litru de apă plată, miere și lămâie  în care să pui o bucățică rasă, cam de 2 cm., de ghimbir. Nu mai mult, pentru că are o aromă extrem de puternică care pe unii îi descurajează în a o consuma.Bea aproximativ 1 litru pe zi, nu numai vara, ci ori de câte ori simți că ai nevoia sa-ți fortifici sistemul imunitar.’’

La ce se referă calitățile afrodisiace al ghimbirului?

’’Despre efectul afrodiziac al ghimbirului se știa încă din antichitate! Ei bine, tot ce se știa atunci este adevărat, ne spune doctorul Popa. De fapt, ghimbirul reușește să redea vigoarea corpului în general și ca efect, crește și interesul pentru activitatea sexuală.

Ghimbirul nu lucrează în mod direct pe anumite organe sau hormoni, ci produce o stare de bine generală, mai ales dacă e consumat în combinație cu ginsengul sau macca, plantă considerată a fi egalul viagrei din lumea vegetală’’, punctează aceasta.

Cum se consumă ghimbirul?ghimbir aquiahora

Ghimbirul poate fi consumat în limonadă așa cum am arătat anterior, dar și uscat, în această din urmă formă fiind unul dintre cele mai uzitate ingrediente în asezonarea diverselor mâncărurilor din întreaga lume. Folosește-l în combinație cu turmericul în mâncărurile sărate și cu scorțișoara în cele dulci. Aceste ingrediente își potențează unul celuilalt efectele.

Cine poate consuma ghimbir?

’’Bărbații și femeile deopotrivă, copiii și vârstnicii – ne răspunde Elena Popa. Recomand terapia cu ghimbir, în mod special celor care se simt slăbiți fizic, lipsiți de putere și entuziasm, care sunt în convalescență, dar mai ales copiilor.

Planta de ghimbir este atât de plină de calități, încât efectiv n-ar trebui să lipsească din bucătăria familiei moderne, nevoită să facă față unui număr mare de solicitări fizice și intelectuale.

Este excelentă în stările de oboseală generală,  astenie sau înainte de examene ori perioade stresante la serviciu, când trebuie consumată în combinație cu ginsensgul.

În combinație cu turmericul generează calități anti-tumorale de excepție, studii recente punând în evidență puterea lor profilactică în cancerul de colon și în cel ovarian.

Este un remediu fără cusur în stările de rău produse de diverse mijloace de transport, și susține efectiv starea de bine a pacientului expus la chimioterapie, reducând semnificativ greața și starea de epuizare fizică.

Planta de ghimbir, proaspătă sau uscată poate fi consumată de absolut toată lumea, mai puțin de către persoanele diagnosticate cu dischinezie biliară’’ – încheie consultantul AQUI AHORA.

Articol scris de Adriana Caranfil

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Eu il pun si in ceai. La o cana de 250 ml 3-4 bucatele de ghimbir.

 2. ghelbere elena says:

  Pentru ca ani de zile eu nu mai beau apa simpla ci imi fac ceai de lamaie sau limonada neindulcita, de acum trec la limonada cu ghimbir, pentru ca are prea multe vitamine si minerale de care organismul meu are nevoie.

 3. Alina says:

  Stie cineva de unde se poate achizitiona rizomi de ghimbir de calitate pt cultivare. Am inteles ca cel din magazine este dat cu substante ca sa nu inmugureasca. Va multumesc

 4. roman ovidia says:

  Avem leacuri tradiţionale care folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii şi a stărilor de greaţă. Astăzi, sunt deja dovedite nenumărate efecte terapeutice, iar ghimbirul a pătruns cu succes şi în cosmetică. Responsabil pentru acest succes este în primul rând conţinutul de gingerol, shogaol şi zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimuleaza circulaţia sângelui, activează metabolismul, te ajută să arzi grăsimile, regenerează pielea şi prezinta o acţiune puternic antioxidantă.

 5. Goleanu Anisoara says:

  Ghimbirul trateaza multe probleme de sanatate si mai e si afrodisiac…Am observat in magazine ca se gaseste si ca se cumpara, dovada ca oamenii au inceput sa aiba incredere si sa-l foloseasca.

 6. Agache Lucica says:

  Ghimbirul este un afrodisiac care intareste imunitate.Ghimbirul poate fi consumat de barbati,femei ,varstnici si chiar de catre copii.Terapia cu ghimbir este buna pentru persoanele slabite fizic de putere si entuziasm,care sunt in convalescenta,dar mai ales copiilor.

 7. suzana suzy says:

  Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor.

 8. suzana suzy says:

  Acum intradevar citind articolul imi d-au seama ce am ratat caci nu l-am folosit pana acum ghimbir … multumim pentru informatii !

 9. Tolea nicoleta says:

  Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii.

 10. Goleanu Anisoara says:

  Citind articolul despre ghimbir mi-am dat seama de proprietatile ghimbirului si-i voi da mai multa atentie in viitor.Sanatatea merita efortul de a cauta solutii naturale pentru orice problema care apare. Natura stie cum sa te vindece!

 11. Lamiita Durac says:

  Si eu consum uneori ghimbir dar stiam ca e si afrodisiac 😀 ( acum gasesc explicatia ) Turmenic nu am gasit in oras la mine 🙁

 12. spuma says:

  am sa incerc si eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 5 =