Termografia – metodă nenocivă, nedureroasă și neinvazivă de diagnosticare

Banner Film Experience

Cititorii site-ului AQUI AHORA au dorit să știe mai multe despre termografie, o metodă relativ nouă de investigare a problemelor de sănătate.

Ștefan Manea director general HOFIGAL, companie în portofoliul căreia se află complexul medical HOFIMED  din București, șoseaua Colentina, ne ajută să răspundem la întrebările pe care ni le-ați adresat:

’’Trebuie știut că termografia sau termoviziunea, cum mai este numită, crește în preferințele publicului ca metodă de investigare pentru că este neinvazivă, nenocivă, nedureroasă și poate fi utilizată fără nici o restricție la toate categoriile de pacienți, indiferent de vârstă, sex sau stare de sănătate.

Toate bolile modifică temperatura zonei bolnave – spune acesta – iar termograful face exact acest lucru: măsoară temperatura organelor și decodifică prin intermediul aparaturii folosite diagnosticul respectiv.

Termografia poate identifica precoce tumorile maligne sau benigne ale glandei mamare, această investigație neavând nici o restricție de vârstă sau număr, fiind de multe ori mai informativă decât alte mijloace de investigare, accentuează interlocutorul nostru.

Datorită faptului că este absolut nenocivă ea poate fi folosită la copii începând din prima zi de viață. La complexul medical HOFIMED am reușit diagnosticarea unor subluxații vertebrale și a unor scolioze, afecțiuni care de obicei sunt neglijate sau identificate târziu, când au acționat deja nefavorabil în organismul aflat în creștere’’, spune acesta.

Care sunt afecțiunile care se pretează investigării termografice?

Ștefan Manea răspunde:

 • afecțiunile ORL;
 • aparatul respirator;
 • aparatul digestiv;
 • aparatul urinar;
 • sistemul endocrin;
 • sistemul imunitar;
 • afecțiunile urologice;
 • afecțiunile sânului;
 • aparatul locomotor.

Ca metodă de investigație, termografia nu necesită o pregătire specială a pacientului, dar sunt câteva precauții despre care vei fi înștiințat atunci când te vei programa.

Femeile care doresc să-și examineze glanda mamară, trebuie să știe că perioada optimă este a 15-a zi a ciclului menstrual.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. Multumim. Interesant de stiut!

 2. Agache Lucica says:

  Termografia nu necesita o pregatire speciala a pacientului,dar sunt cateva precautii de care vei fi instiintat cand te programezi.
  Metoda ultramoderna de termografie mamara foloseste camere de filmat cu infrarosu ultrasenzitiv.si un sistem de calcul sofisticat pentru a analiza,detecta si a produce imagini a modificarilor de temperatura si vascularizare.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Multumim pentru informare. Este necesara fiecaruia dintre noi si e bine sa stim unde sa ne adresam.

 4. Agache Lucica says:

  Termografia este o metoda de identificare precoce a tumorei maligne sau beligne ale glandei mamare neavand nici o restrictie de varsta sau numar.Este o metoda nenociva si poate fi folosita chiar din prima zi de viata a copilului.

 5. roman ovidia says:

  Sperăm ca în viitor tot mai multe persoane să beneficieze în folosul lor de avantajele extraordinare oferite de termografie și vor fi conștiente că o boală descoperită cât mai devreme oferă posibilitatea vindecării rapide, prin aceasta îmbunătățindu-se calitatea vieții, capacitatea de muncă și nu în ultimul rând, cheltuielile curative vor fi mult mai reduse. Metoda ultramoderna de termografie mamara foloseste camere de filmat in infrarosu ultra-senzitive si un sistem de calcul sofisticat pentru a putea detecta, analiza si produce imagini de inalta rezolutie ale acestor modificari de temperatura si vascularizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 17 =