The Hunt – Vânătoarea – vezi aici trailer

Banner Film Experience

The hunt - Vanatoarea-vezi aici trailerPedofilia.

Greu de vorbit despre asta. Imposibil să nu vorbești!

Scandalurile sexuale, inclusiv în sânul bisercii, s-au înmulțit! Știrile despre pedofili periculoși, care umblă precum lupul, în straie de oaie, sunt un lucru banal la emisiunile de știri din întreaga lume.

Imaginea unor obrăjori imenși care înconjoară o pereche de ochi cu privirea imensă cât cerul, care ar fi brutalizată de un adult mânat de pofte sexuale, îngrozește și înfurie de moarte orice om normal.

Filmul ’’The Hunt’’ intră de-a dreptul în miezul unei asemenea povești. Și o face foarte bine!

Oraș de provincie din Danemarca. Un tip divorțat de 40 de ani, Lucas, aflat în confuzia afectivă creată de separare. Are o prietenă simpatică și un fiu cu care se întâlnește, conform graficului. Între ei este o legătură caldă fiu-părinte. Normală.

Iubește la nebunie copiii, în sufletul lui este loc pentru toți. De altfel, și copiii îl adoră și-l așteaptă să vină la grădinița la care era angajat ca să-i sară în spate și să se joace cu el, așa cum nici unul dintre ceilalți pedagogi adulți nu era în stare s-o facă.

Oricum, este genul de așezare rurală – în care toată lumea știe absolut totul despre toată lumea și există un spirit comunitar puternic. Vecinii își fac servicii unul altuia, prieteniile se numără cu zecile de ani.

În această atmosferă idilică, remarca unei fetițe cu chipul ca de înger, sparge liniștea de cristal a comunității. Aceasta pretinde că a văzut penisul lui Lucas, care întâmplător era și prieten la cataramă al tatălui ei.

După liniștea ca de mormânt ce s-a așternut consecutiv acestei declarații, toată comunitatea a crezut că micuţa a fost victima unor perversiuni sexuale. Cele câteva propoziții rostite de Clara, au fost aqui-ahorasuficiente pentru ca bulgărele nemilos al suspiciunii să se rotească amețitor și să atingă cote inimaginabile. 

Din dorința de a ’’clarifica’’ lucrurile, adulții mai mult le încurcă, plantând, fără să vrea, amintiri în mintea inocentă a fetiței. Curând, toți copii comunității sunt considerați posibile și eventuale victime de către adulții erijați, ad-hoc, în judecători.

O atmosferă grea, ca o apă tulbure, se așterne. Lucas înoată aproape fără să  se opună în acest mâl al acuzațiilor. Nu știe cum să contracareze un copil de 5 ani, așa că nu se apară deloc, fapt ce-l face și mai suspect!

Intriga e gata! Și se învârte, precum un montagne-russe, în această vânătoare de vrăjitoare cu temă modernă. Merită să vezi cum evoluează lucrurile și ce turnură iau, cum înțelege regizorul să imagineze deznodământul acestei povești teribile. Îți las plăcerea să le constați, urmărind filmul…

Câteva remarci despre jocul actoricesc al lui Mads Mikkelsen, cel care îl întruchipează pe personajul central Lucas. În primul rând este incredibil de arătos, așa că nu e de mirare că a strâns multe premii pe noptieră. Este cel mai redutabil actor bărbat din Danemarca. L-am urmărit și în alte pelicule, unde jocul lui nu este mai puțin interesant. 

În ’’The Hunt’’ face un rol absolut memorabil, de o intensitate și o finețe care îți merg direct la suflet. Este greu să interpretezi cum se cuvine tăcerea încărcată de sentimente și stări contradictorii, rușine, umilință și povara vinovăției. Să taci și să transmiți un tumult de senzații, este un act de măiestrie pe care Mikkelsen îl execută impecabil.

Pelicula te răscolește profund, te obligă la re-evaluări morale, etice, sociale. Te obligă chiar la propria evaluare.

E un film pentru care trebuie să-ți faci timp! Vezi trailerul aici.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Lamiita Durac says:

    Multumim ptr recomandari , care vin tocmai bine fara a mai cauta eu ceva pe net …. merg la sigur 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =