Toți oamenii regelui – vezi trailer

Banner Film Experience

Îți sună cunoscut tiparul politicianului mânat de idei nobile, cățărat pe umerii admirației populare, dar care sfârșește prin a fi la fel de odios ca cei pe care i-a țintuit furibund la stâlpul infamiei?

Fără îndoială ca da, mai ales că și România este un loc în care viermuiesc exemplare politice dezgustătoare, care ar face orice pentru a confisca pentru sine și apropiați beneficiul încrederii populare.

’’Toți oamenii regelui’’ este un remake bazat pe cartea lui  Warren ce a câştigat premiul Pulitzer în 1946. Această excepțională dramă politică este regizată şi produsă de același om care a câștigat Oscarul pentru ’’Lista lui Schindler’’ și are parte de o distribuție excepțională. Îi vei întâlni pe Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet, Anthony Hopkins, Patricia Clarkson, James Gandolfini, Mark Ruffalo și te vei bucura de fiecare minut petrecut alături de ei.

Filmul vine să ucidă orice credință în politicieni și în promisiunile lor deșarte.

De la manipulare până la șantaj, fraudă, minciună nerușinată, intimidare, atac, totul este permis pentru a obține ’’adeziunea maselor’’, fără de care biletul către o viață de vis nu ar fi posibil.

Binomul Jude Law – Sean Penn este unic și special. Primul întruchipează rolul unui reporter cu idealuri deontologice, ce a fost dat afară de la cotidianul la care lucra, în timp ce al doilea îl interpretează pe guvernatorul Louisianei din anii 1930.

Stark este doar un țărănoi conștient de propria sa condiție. Farmecul inerent care-l caracterizează în perioada de inocență, va fi înecat de lăcomia de notorietate și glorie pe care și le adjudecă. Își trădează fără scrupule oamenii din echipă pentru plăcere și bani. Sean Penn îl interpretează impecabil, dându-i aerul frust și culoarea de care avea nevoie pentru a genera un personaj puternic conturat, nucleul întregii țesături a filmului.

Filmul are credibilitate nu numai prin felul în care este dezvoltat populismul gregar al politicianului veros, cât mai ales prin tehnica prin care este reconstituită o întreagă epocă, atenția mergând de la detaliile vestimentare până la fina reliefare a tiparelor de mentalitate.

Pelicula va fi mereu actuală prin temă, dar  nu doar atât. ’’Toți oamenii regelui’’ excelează pe toate planurile. Dialogurile actorilor sunt vii și au dedesubturi, scenariul este bine construit în ciuda faptului că nu este deloc explicativ, unele scene au o poezie aparte, iar narațiunea din off are un tâlc subliminal și merită toată atenția.

Vezi aici trailerul filmului.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Goleanu Anisoara says:

    Subiectul filmului “Toti oamenii regelui” este de foarte mare actualitate in Romania, in zilele noastre.Din pacate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + twenty =