Tratamentul natural al infecțiilor urinare

Banner Film Experience

pee În fiecare an, milioane de oameni sunt victime de infecțiilor ale tractului urinar, afecțiune de care nu sunt scutiți nici femeile nici bărbații, cu toate că în anumite etape ale vieții infecțiile se localizează preponderent la un gen sau la altul.

Indiferent de momentul în care ne trezim cu o infecție de acest tip, simptomele sunt extrem de neplăcute, iar jena resimțită este foarte pregnantă.

Doctor Anamaria Alexandru, medic apifitoterapeut spune ca încă de la primele simptome trebuie să ne adresăm unui medic: ’’Medicul este acela care în funcțiile de simptomele pacientului îi va recomanda să facă niște analize specifice, cum ar fi sumarul de urină, urocultura, iar dacă ești victima unor infecții urinare repetate, atunci vor fi necesare investigații suplimentare precum radiografia renală, ecografia renală sau CT –renal, pentru a se stabili cu precizie care sunt cauzele care susțin și întrețin aceste infecții repetate.’’

În tratamentul acestui tip de infecții fitoterapia își poate aduce propria contribuție valoroasă. Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, ne ajută să înțelegem în ce măsură uleiurile esențiale ne pot fi de folos în această privință.

’’Cine n-a încercat în toată viața lui o infecție urinară se poate considera norocos – spune aceasta. Cam 30% dintre femei au avut cel puțin un episod de infecție urinară în cursul vieții, dar nici bărbații nu sunt scutiți, mai ales cei vârstnici, mai predispuși la această boală din cauza afecțiunilor prostatei. E bine de știut că uleiurile esențiale sunt foarte utile și am să vă spun și care sunt acestea.

 • Uleiul esențial de cimbru în miere de albine – care este un antiseptic general inclusiv la nivel genital și urinar;
 • Uleiul esențial de busuioc în miere de albine – foarte eficient în cistita colibacilară și în prostatite;
 • Uleiul esențial de pin – care are o acțiune calmantă și tonifiantă a sistemului nervos, dezinfectând aparatul respirator și pe cel renal.

HOFIGAL  îi ajută pe pacienți să facă cea mai bună alegere pentru tratamentul personalizat al infecțiilor urinare, sens în care este necesar ca pacienții să se adreseze medicilor specialiști din cadrul companiei noastre’’ – punctează Daniela Raiciu.Aquiahora

În tratamentul natural al acestor infecții, deosebit de eficientă este consumarea unei cantități de minimum 2 litri de lichide pe zi sub formă de ceai ecologic, de coacăz negru, frunze de afin și cimbru, care ajută la recuperarea completă a sănătății aparatului urinar.

Articol scris de Adriana Caranfil 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

14 Responses

 1. FETIC BIANCA says:

  remediile naturale sunt intotdeauna ce-a mai buna solutie . Aceste sfaturi sunt binevenite

 2. daniela says:

  Pentru candida ce recomandati?

 3. kamy kamytza says:

  Timpul pierdut înseamnă mai puţine şanse la tratament curativ.

 4. Agache Lucica says:

  Milioane de oameni sunt victime a infectiilor tractului urinar.Atat femeile cat si barbatii pot suferi de aceste infectii ,De aeea este foarte bine de la primele simptome sa ne adresam medicului pentru a ni se recomanda un set de analize,iar in functie de rezultat sa se poate scrie medicatia.
  Fitoterapia are o contributie insemnata in tratamentul pentru aceste infectii.Hofigal ajuta pacientii sa faca cea mai buna alegere pentru fiecare tip de infectie.Uleiurile esentiale sunt foarte utile.
  Destul de eficient in tratarea acestor infectii il are ceaiul de coacaze negru,frunze de afin si cimbru,cate 2 litri de lichide pe zi sub forma de ceai ecologic,care ajuta la recuperarea completa a aparatului urinar.

 5. roman ovidia says:

  doar cu ceai din frunze de afin, asociat cu tratament am reusit sa scapam de infectia urinare si eu si baiatul meu

 6. suzana suzy says:

  Tratamentul infecției urinare este unul antibiotic în cele mai multe cazuri.

 7. suzana suzy says:

  Coada-calului se indică în infecţii urinare pentru acţiunea intens diuretică şi secundar antiinflamatorie, de echilibrare a sistemului imunitar, crescând rezistenţa la infecţii; are o acţiune remineralizantă, antidebilitantă, care o face extrem de folositoare în infecţii urinare cronice.

 8. Tolea nicoleta says:

  Cel mai important factor care determina infectia tractului urinar sunt germenii prezenti in intestinul gros si care ajung in vezica prin uretra. Aceasta explica frecventa mai mare a infectiilor in randul femeilor.

 9. suzana suzy says:

  Infectiile urinare duc la modificări în funcționarea normală a rinichilor și a căilor urinare.

 10. Goleanu Anisoara says:

  Solutii naturale pentru probleme de sanatate frecvente, mai ales la femei;e bine sa le retinem!

 11. Aghinitei Maria says:

  Stiiam despre ceaiul de afine pt. diabet(=insulina verde . dar acum aflul ca este eficient si pt. infectiile urinare 1 Multumec! 🙂

 12. Lamiita Durac says:

  Am incredere totala in puterea produselor marca Hofigal, deja am retinut doua dintre ele din acest articol de care as avea nevoie . Multumim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − ten =