Astăzi ai la masă friptură? Foarte bine! Sporește-i gustul și obține o mâncare cu adevărat sănătoasă, punând alături una dintre cele 3 salate exemplificate mai jos.
Salată de fasole verde
Ingrediente: 600 g. de fasole verde, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet de mere, 4 căței de usturoi, puțin pătrunjel, sare, piper.
Păstăile de fasole se curăță de codițe și de ațe, se rup în bucăți, se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs. După aceea se amestecă în salatieră cu uleiul, oțetul și usturoiul pisat, potrivind de sare și piper și presărând deasupra pătrunjel tocat fin.
Salată de orez
Ingrediente: 1 ceașcă de orez, o lingură de oțet de foarte bună calitate, o linguriță de miere, una cu vârf de muștar, ulei de măsline, sare și piper.
Fierbe o ceașcă de orez. Lasă-l să scadă până se călește un pic. Stinge focul. Pune peste el nuci de care ai, dar ar fi preferabil caju sau macadamia prăjite și mărunțite.
Adaugă apoi uleiul de măsline, oțetul de mere, muștarul și o jumătate de linguriță de miere de albine, sare și piper după cum ți-e voia.
Salată de anghinare
Ingrediente: 600 g. de anghinare, 4 linguri de ulei, o lămâie, sare, piper.
Anghinarea curățată se spală sub un jet puternic de apă rece, foaie cu foaie, se freacă bine cu o jumătate de lămâie ca să nu oxideze, apoi se pune într-un castron, se acoperă cu apă rece și se stropește cu zeamă de la lămâia rămasă. După circa un sfert de oră se scoate, se trece din nou sub un jet de apă rece și se pune la fiert în apă cât să o acopere, adăugând ulei de măsline și un praf de sare. Se fierbe vreo 15 min. pe foc puternic, după care se scoate și se lasă până ce se scurge și se răcește. Se potrivește de sare și piper și poate fi servită.
Articol scris de Laura Tismana