Trezirea la realitate – Rabbit Hole

Banner Film Experience

aqui-ahora-rabbit-holeNicole Kidman, într-o nouă dramă, întruchipând o tânără mamă ce-și pierde fiul de numai patru ani. Accidentul e bineînțeles stupid: copilul care alerga după câine iese în stradă, și este accidentat de mașina condusă de un adolescent!

Tragedia o pune într-un aparent contratimp afectiv cu soțul ei. Rebecca încearcă să depășească momentul, în stilul propriu. Ordinea pe care vrea s-o facă în sertarele copilului dispărut, simbolizează ordinea în care vrea să-si repună viața. Soțul ei însă, retrăiește în buclă tragedia, îmbibându-se până la saturație de retrăirea momentelor petrecute alături de copilul dispărut.

Cuplul se zdruncină din temelii. Soții se învinovățesc unul pe celălalt, nu întotdeauna prin cuvinte. Vor încerca și consilierea psihologică, dar gestul nu duce nicăieri. Mai mult, Rebecca are încrederea zdruncinată în Dumnezeu și nu suportă să mai audă clișeele de genul ‚’’Dumnezeu mai avea nevoie de încă un înger’’, etc. Durerea ei este vie, ascuțită, mistuitoare. Și cere o rezolvare.

Rezolvarea vine pe singura cale care-i putea aduce alinarea. Rebecca îl caută și apoi îl întâlnește pe adolescentul care i-au ucis fără voie fiul, el însuși aflat la vârsta marilor întrebări. Între ei se naște o legătură hrănită de inocența tânărului, reală, nedisimulată și imensa sinceritate sufletească a Rebeccăi. Măiestria regizorului constă în tușele delicate cu care reușește să imagineze această relație și sensul real pe care-l găsește Rebecca în procesul auto-impus de a privi realitatea în față.

Suflet delicat și extraordinar de puternic în același timp, femeia reușește să-l elibereze pe adolescentul – ucigaș fără voie – de povara insuportabilă a vinovăției.

Filmul este o lecție despre puterea de a ierta. Iertarea de sine e la fel de importantă ca iertarea celui /celor prin care răul a intrat în viața ta.

Acest film a adus pentru Nicole Kidman o nominalizare la premiul Oscar şi una la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. spuma says:

  O dramă care urmăreşte evoluţia a doi părinţi ce şi-au pierdut băieţelul în vârstă de doi ani într-un accident de maşină.O poveste simpla, realista, sensibila si plina de tristete.

 2. Goleanu Anisoara says:

  Un film de suflet, despre puterea de a ierta.Cand iti pierzi copilul e greu sa te trezesti la realitate,dar si mai greu sa il ierti pe ucigasul fiului tau,Mama disperata are si un sentiment de compasiune pentru ucigas, si el aproape un copil, dezorientat si marcat profund de greseala sa.Un film cu un puternic impact emotional.

 3. roman ovidia says:

  Becca şi Howie Corbett sunt doi soţi a căror viaţă perfectă e dată peste cap când fiul lor Danny moare într-un accident. Becca încearcă să-şi redefinească existenţa într-un peisaj suprarealist dominat de familii şi prieteni plini de intenţii bune. Experienţele cu ei o vor împinge să caute alinare într-o misterioasă relaţie cu un tânăr creator de benzi desenate, Jason, şi el cu problemele lui. Obsesia lui Becca pentru Jason o îndepărtează de la amintirile cu Danny, în timp ce Howie se afundă în trecut, căutând vindecare la persoane în stare să-i ofere ceea ce Becca nu poate.

 4. Goleanu Anisoara says:

  Un film despre viata, asa cum este ea, cu bune si cu rele.Cand o tragedie te macina sufleteste,cauti sa supravietuiesti cu disperare.

 5. suzana suzy says:

  Becca încearcă să-şi redefinească existenţa într-un peisaj suprarealist dominat de familii şi prieteni plini de intenţii bune. Experienţele cu ei o vor împinge să caute alinare într-o misterioasă relaţie cu un tânăr creator de benzi desenate, Jason, şi el cu problemele lui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + sixteen =