Tu cum înflorești în propria viață? Câte ore pe zi îți antrenezi mușchiul voinței?

Banner Film Experience

aqui-ahora-puterea-vointeiOamenii de știință spun că obiceiurile se nasc deoarece creierul nostru caută încontinuu moduri de a face totul cu cât mai puțin efort.

Practicând obiceiuri proaste care nu necesită nici un efort voința ta se va toci și va atârna flască, precum un pulover meschin uitat pe spătarul scaunului.

Ce este puterea voinței?

Este un mușchi ca oricare altul. Cu cât îl pui mai puțin la treabă, cu atât te va durea mai mult atunci când îl folosești și își va îndeplini menirea mai greu. Oamenii care lucrează zilnic câte puțin pentru a-și întări puterea voinței – indiferent în ce aspecte ale vieții o fac – vor obține o voință fortificată, așa cum se obține un corp tonifiat dacă mergi des la sală.

De la ce bagi în gură până la ce scoți pe gură, de la lăsatul de fumat până la plăcerea de a te victimiza, de la modul în care îți administrezi banii până la modul în care îți administrezi relațiile, mușchiul voinței are o contribuție enormă în absolut toate deciziile pe care le iei. Dacă e lax, atunci valul te poartă cu el. Dacă este exersat zilnic devine tonifiat și va participa de unul singur la toate evenimentele mici sau mari pe care le generezi.

Să ne înțelegem. Nu este ușor să implici puterea voinței în fiecare zi și în fiecare decizie pe care o iei.  Dar odată fortificat, acest ”mușchi” te va servi ca pe un rege.

Nu sugerez că e ușor să te lași de fumat, alcoolism, furie, plăcerea de a bârfi, supra-alimentare sau orice alt tipar toxic cu care te confrunți. O schimbare autentică necesită un efort de auto-înțelegere dureros și poate chiar umilitor. Făcut însă zilnic îți va da capacitatea de a alege ceea ce e bine pentru tine în prezent, sădind astfel semințele binelui tău din viitor.

Campionii nu fac lucruri extraordinare. Fac doar aceleași lucruri în fiecare zi. Ceea ce îi diferențiază de oamenii obișnuiți este tenacitatea de a le practica regulat și îndelung

Autodisciplina, mai puternică decât coeficientul de inteligență

Oameni dotați natural cu inteligență și putere de înțelegere intelectuală sunt mai puțin performanți decât cei care pornesc de la un start mediocru. Autodisciplina practicată zi de zi este mult mai puternică decât coeficientul de inteligență. Sigur cunoști codași ai clasei care au devenit oameni de succes câteva decenii mai târziu, sau stele ale generației lor care au eșuat lamentabil ruinându-și propria viață.

Cunoști și tu asemenea oameni? Ești cumva unul dintre ei?

Masa de obiceiuri, emoții și gânduri care suntem, ne poartă spre fericirea sau dezastru personal. Cu un singur cuvânt, aruncat neglijent și prostesc pentru că nu-i înțelegem semnificația,  numim asta ”destin”.

Schimbarea fie și a unui singur obicei poate duce la o schimbare de destin!

În bine sau în rău. Tu alegi. Eu aleg. Fiecare alege pentru sine și nimeni altcineva în afară de noi înșine nu poate s-o facă.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. barbalata mirela says:

    Interesant. Si adevarat. Puterea este in noi. Noi trebuie sa facem ceva.

  2. Bogzoiu Daniela says:

    Autodisciplina, puterea voinței, ne pot ajuta sa reusim in viata, asa putem trata dependente, putem trece peste boli grave si ne putem cladi familii si cariere de durata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =