Turism cultural: concert unic pe plan mondial, la Crucea Caraiman

Banner Film Experience

voiculet 2 aquiahoraPe 14 septembrie, la ora 14:00, de Ziua Crucii, Monumentul “Crucea Eroilor Neamului” de la Caraiman şi staţiunea Buşteni vor fi martorele unui eveniment unic în istoria muzicii de nai şi a muzicii în general.

Artistul Nicolae Voiculeţ va susţine, alături de orchestra sa şi invitaţi speciali, un concert omagial adus celor peste un milion de eroi ai neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declanşarea primului Război Mondial.

Concertul va avea loc la Crucea de pe Caraiman. Conform Guinness World Record aceasta este cea mai înaltă cruce din lume. Evenimentul va fi filmat şi difuzat de posturi de televiziune din România şi  străinătate şi mediatizat pe toate canalele de comunicare.

România, din inima ta” înseamnă trezirea inimii şi a conştiinţei din fiecare român la ceea ce reprezintă valori autentice: eroi, istorie, rădăcini, regalitate, acasă, familie. Repertoriul conţine lucrări din patrimoniul românesc, printre care Căluşul, Ciocârlia, Doina Sperantei si altele. Legătura dintre nai, turism şi brand de ţară este foarte mare şi profundă.

“Naiul în sine, prin puterea şi sunetele lui, reprezintă o parte a turismului şi a identităţii româneşti. Naiul este cel mai vechi instrument din lume, iar România este patria naiului.. Acum rugăciunea NAIULUI va fi cea mai aproape de CER”, declară artistul Nicolae Voiculeţ, care a compus şi adaptat special pentru acest eveniment câteva melodii.

Nicolae Voiculeț este Ambasador al Turismului Românesc, iar în ultimii 10 ani a susținut concerte în prezența a peste 65 de lideri de stat și a răspuns cu onoare invitațiilor de a concerta pentru imaginea Romaniei in lume.

Evenimentul “România, din inima ta” urmăreşte creşterea notorietăţii şi furnizarea de informaţii privind obiectivele turistice culturale ale staţiunii Buşteni, ale Munţilor Bucegi şi ale României în general. Evenimentul are ca scop atragerea de turişti şi crearea de noi programe de turism cultural în România. Formele de turism promovate în cadrul evenimentului sunt turismul cultural, turismul rural, circuitele culturale, turismul activ şi în natură.  De asemenea, va fi subliniată legătura dintre muzică şi turism, în special prin nai – instrument al spaţiului românesc.

Programul evenimentului de pe 14 septembrie:Aquiahora

Partea I – Crucea Caraiman

14.00 – Deschiderea concertului. Ansamblul de tulnicărese din satul Avram Iancu, judeţul Alba, Munţii Apuseni

14.20 – Ansamblul de căluşari de la Slatina

14.30 – 15.00 – Concert Nicolae Voiculeţ şi orchestra sa

 

Partea II – Castelul Cantacuzino (Buşteni)

19.30 – Conferinţă şi Gala caritabilă “România din inima TA

– Promovarea turismului cultural şi a evenimentelor cultural-turistice din România,

– Sprijinirea talentului românesc prin înfiinţarea şi acordarea bursei de studiu “Fănică Luca”, primul profesor al naiului modern.

– Licitarea naiului cu care artistul Nicolae Voiculet va cânta la Crucea de la Caraiman

– Spectacol de sunet şi lumini, care vor fi îndreptate către Monumentul « Crucea Eroilor Neamului »

 

 Sursa: Comunicat de presă “Innovation Travel”

 

 

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =