Turiștii de pretutindeni serbează ziua de naștere a Romei

Banner Film Experience

dansatoare- parada RomaRoma, cetatea eternă are, totuşi, o zi de naştere!

Conform documentelor istorice, Romulus a fondat Roma pe 21 aprilie, anul 753 î.H. Oraşul imperial e, cu adevărat, leagăn al culturii şi civilizaţiei; victorii, cuceriri, sânge vărsat, orgolii, trădări, dar şi filozofi, poeţi, sculptori, primii creştini, legislatori, martiri, spirite îndrăzneţe!

Roma fascinează dintotdeauna şi va continua să o facă!

Milioane de turişti sosesc în fiecare an din toată lumea pentru a vedea Colosseum, Fori Imperiali, Coloana lui Traian, Obeliscul Cleopatrei, temple păgâne transformate în primele biserici creştine. Sunt monumente impunătoare care sfidează timpurile, spre gloria Romei!

În anul 47 î.H. Împăratul Claudius a sărbătorit pentru prima dată naşterea acestui oraş colosal!
De atunci, Roma continuă să-şi serbeze ziua, cu întreruperi de sute de ani sau decenii, în funcţie de perioade tulburi sau mentalităţi politice.

21 aprilie 2014! Peste 1600 de participanţi la parada istorică! Din mai multe ţări – Grecia, Bulgaria, România, s.a.m.d.! Gladiatori, legiuni romane – Legiunea XXI Rapax, Legiunea II Britannica – senatori gânditori, dansatoare, oameni de rând. Tot furnicarul care reușește să reînvie o epocă!

Turişti, câtă frunză şi iarbă! Niciodată nu am văzut atâte suflete în centrul Romei! Japonezi, americani, englezi, cu umbreluţe contra soarelui puternic, cu copii atârnaţi de piept, tineri, bătrâni, cozi la tarabele cu de-ale gurii, vânzări mari de suveniruri.

Culori, veselie şi, mai ales, plăcerea de a trăi într-o singură zi o epocă istorică!

Pentru mulţi dintre turiştii veniţi special de departe, 21 aprilie 2014 va rămâne cea mai importantă călătorie din viaţa lor! Vor arăta prietenilor sau nepoţilor zeci de fotografii de la Romaia – aşa cum e numită sărbătoarea de către locuitorii oraşului!

O zi specială pentru un oraş magnific! Urmărește aici imaginile realizate cu acest prilej!


Articol scris de Liliana Angheluță/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Viorel Zamfir says:

    Nu vreau să fiu rău, dar pe mine mă întristează această sărbătoare. Imi aduce aminte de tâlharul, trădătorul şi perfidul de Traian, ce a jefuit Dacia. Tot răul de la Râm ni se trage. Noi nu suntem urmaşii Romei, acelor tâlhari şi borfaşi, eventuali urmaşi ai Romei sunt politicienii noştri. Eu nu recunosc istoria învăţată în şcoală. Este făcută într-un mod tendenţios. Stiţi care este minciuna cea mai autentică? Vă spun eu, minciuna cusută cu aţă de adevăr. Oare de ce ne mândrim cu Traian, cel ce a venit şi ne-a jefuit şi de când a trădat prietenia cu Decebal şi apoi la ucis, timp de peste un secol, romanii au jefuit minele de aur de la Roşia Montana. Doamne ce popor de cretini suntem. Ii omgiem pe cei ce ne jefuisc şi ne ucid, iar pe cei ce ne sunt fraţi îi trădam. Ne merităm soarta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =