SĂNĂTATE

Turmericul – cea mai importantă plantă a lumii

turmeric
Comments (13)
  1. Lili says:

    Buna ziua, as dori sa stiu de ce tumernicul trebuie consumat in mâncare, fiert sau preparat. Cum se poate folosi in cura? Menționez ca eu si copii mei ( 10 si 13 ani) luam in fiecare zi intr-o lingurița de miere o jumătate de lingurița de tumernic. Am citit despre proprietatile tumernicului, dar nicăieri nu am citit ca trebuie consumat fiert sau preparat. Va rog poate mă lămuriți si pe mine. Va multumesc, Lili.

    1. adriana.caranfil says:

      Buna Lili,

      În principiu turmericul poate fi consumat și crud, in amestec cu alte ingrediente folositoare (cum ar fi piperul sau uleiul de masline), dar in cantitati foarte foarte mici. Consumat crud, proprietatile sale antiinflamatoare sunt chiar mai puternice, dar poate accentua dischinezia biliara.

      In schimb, daca il folosesti la mancarurile gatite, poti sa consumi pana la o lingurita rasa zilnic si sa te bucuri de proprietatile sale anti-tumorale, pe care studiile recente le confirma si le re-confirma.

      1. Lili says:

        Multumesc, o zi frumoasa in continuare!

  2. spuma says:

    FOLOSESC BOABE DE MUSTAR SUNT OK

  3. Kovacs Ferenc says:

    Am sa l includ in mancare

  4. suzana suzy says:

    Turmericul contine curcumina, care are efect antiinflamator, reducand astfel durerea si umflaturile provocate de artrita. In afara de asta, previne cancerul de colon si boala Alzheimer.

  5. LEONTE INA says:

    interesant, am mai auzit de turmenic dar nu stiam la ce foloseste!

  6. Comanita Mariana says:

    Doresc sa-l folosec dar nu stiu de unde sa-l cumpar! Va multumesc anticipat!

    1. a a says:

      Incercati la farmaciile Hofigal si gasiti acolo! O zi frumoasa si insorita va dorim!

  7. (puiu)barbalata mirela says:

    Am citit de multe despre proprietatile tumericului dar niciodata nu am cumparat…..deci nu l am folosit in mancare. Stiam ca trebuie avut grija cu cantitatea folosita si sincer asta m-a oprit mereu in a-l cumpara si folosi ulterior.

  8. ghelbere elena says:

    Nu am folosit niciodata turmenic. Am mai citit, am vazut la emisiunile gastronomice, dar drept sa va spun cand intr-o reteta apare un ingredient pe care nu-l cunosc n-o mai fac.

  9. Goleanu Anisoara says:

    Turmericul este o planta putin cunoscuta la noi.Are proprietati tamaduitoare si poate fi folosit in preparatele culinare dar, cati stiu asta? Doar atunci cand bolile te ingenuncheaza, le cauti si speri sa aiba rezultatul scontat.

  10. dumitrescu elena raluca says:

    un articol interesant ,nu stiam multe lucruri despre el,nici nu l/a folosit

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …