Uleiul de levănțică tratează cu succes arsurile solare și pe cele casnice

Banner Film Experience

hofigal”Cine a suferit măcar o dată în viața lui de o arsură dobândită în timp ce trebăluia prin bucătărie sau prin alt loc al casei –  și cred că nu e om care să nu se fi confruntat de câteva ori în viață cu această situație –  știe că în funcție de gradul arsurii, acestea produc o adevărată stare de șoc, de durere și usturime insuportabile!

Desigur că arsurile severe au nevoie de tratament spitalizat, dar astăzi aș vrea să mă refer la tratarea naturistă a arsurilor dobândite în bucătărie, în mod accidental, pe suprafețe mici și la cele dobândite în urma unei expuneri excesive la soare, afirmă ing. chimist cercetător Ștefan Manea.

”Într-adevăr, arsurile pe suprafețe mici ne pot face ziua sau săptămâna insuportabilă. Întrucât acestea se pot infecta în mod accelerat, este foarte important cum tratăm arsura îndată ce am dobândit-o. Ideal ar fi ca în trusa de prim-ajutor– și aici ne referim la dulăpiorul cu medicamente care nu este de conceput a lipsi din nici o casă – să existe și ulei volatil de lavandă sau levănțică care ajută cu succes la luarea primelor măsuri după ce am trecut printr-un incident domestic. În afară de această întrebuințare, să nu uitam că acest ulei este utilizat pe scară largă în aromoterapie și stimulează creierul în a produce mai multă serotonină. Tratează stările sufletești de depresie, pierdere a bucuriei de a trăi și insomniile”  – punctează interlocutorul nostru.

Cum se procedează în caz de arsură?

Cercetător Ștefan Manea ne explică:

”Mulți sunt tentați să pună ulei sau unt pe arsuri. Nu este bine să se procedeze așa!

Când suprafețele lezate sunt mici, se trece peste piele un jet de apă rece până când senzația de arsură dispare. Apoi se ungeulei-de-levantica---10-ml-188-1 locul vătămat cu ulei de levănțică de cea mai bună calitate. Acest ulei este un furnizor de sănătate. În afară de clasica lui întrebuințare pentru psihic și mental, fiind și euforizant atunci când este luat în cantități mai mari, acesta este un bun analgezic, antiseptic și bactericid.  Aceste calități ne ajută să tratăm rapid problemele cele mai comune.

Atenție, pe piață se pot găsi uleiuri contrafăcute, cel mai mare rău posibil mai ales dacă va fi folosit pentru arsuri!” – atenționează interlocutorul nostru. Suprafața astfel curățată se acoperă cu un pansament curat și nu cu o cârpă pufoasă ale cărei resturi de bumbac se pot infiltra în rană. Se schimbă pansamentul de cel puțin două ori pe zi, suprafața afectată spălându-se cu apă rece și ungându-se cu ulei de levănțică, de fiecare dată.

Mai trebuie știut că cine a suferit de arsuri solare sau arsuri domestice pe o suprafață mai mare decât poate acoperi cu mâna, trebuie să bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea!” – ne ghidează interlocutorul nostru.

HOFIGAL produce un ulei de levănțică de calitate înaltă, care păstrează intacte proprietățile plantei datorită tehnologiei de extragere și de producere folosite.

Acest ulei poate fi cumpărat din farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar și din magazinul online al companiei din care puteți comanda chiar acum, dând click aici.

cumpara-acum1-1

Prețul acestui produs este de 8.39 lei.

Articol scris de Laura Tismana

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Maria M says:

    Nici nu mai stiu de cate ori am suferit astfel de arsuri in bucatarie si intotdeauna puneam ulei de floarea soarelui (si din cate vad am procedat total gresit) dar de acum incolo, daca se va mai intampla, o sa aplic doar ulei de levantica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 12 =