Un croat, cel mai ghinionist om din lume. Dar și cel mai norocos!

Banner Film Experience

Frane-Selak-cel-mai-ghinionistSau poate cel mai norocos, căci a reuşit să păcălească moartea de 7 ori şi a ieşit aproape nevătămat din accidente teribile.

Frane Selak e croat şi pare un bătrânel oarecare, îşi duce tihnit zilele ca şi cum toată viaţa i-ar fi fost aşa.

Dar e considerat cel mai ghinionist om din lume pentru că toate păreau să i se întâmple numai lui.

Povestea începe în 1962 când trenul în care se afla a deraiat, căzând într-un râu îngheţat. Frane reuşeşte să supravieţuiască, singurul din compartimentul în care se afla.

După doar un an, în 1963, avionul în care se afla se defectează după ce decolase deja, Frane cade într-un car cu fân și 19 pasageri îşi pierd viaţa.

În 1966 se afla într-un autobuz, acesta derapează, ajunge într-un râu, patru persoane mor înecate şi, bineînţeles, Frane se alege doar cu câteva zgârieturi.

În 1970 îi ia foc maşina în timp ce conducea, reuşeşte să iasă înainte ca flăcările să ajungă la rezervor şi ca maşina să explodeze.

În 1973 ia foc din nou motorul maşinii sale, Frane scapă doar cu părul puţin pârlit.

În 1995 este lovit de un autobuz în Zagreb, va fi ajutat să-şi revină şi pleacă de la locul accidentului fără a fi nevoie de mari îngrijiri.

În 1996 un camion de pe banda opusă pierde controlul şi coliziunea cu maşina pe care o conducea Frane e inevitabilă, dar ghinionistul se aruncă din mers înspre marginea drumului care era, de fapt, o prăpastie. Reuşeşte să se agaţe de un copac şi să-şi salveze din nou viaţa.

După atâtea chinuri şi accidente, viaţa l-a şi răsplătit: câştigă la loterie un milion de dolari.

Era deja anul 2003.

Bucuros, bărbatul cumpără două case şi încearcă să trăiască potolit, dar în 2010 înţelege că, de fapt, aceşti bani sunt ca o recompensă pentru tot ghinionul din viaţa sa şi alege să-i împartă cu prietenii.

Dăruieşte tot, vinde tot şi trage concluzia:

“Banii nu schimbă nimic în viaţă. Am nevoie doar de soţia mea pentru a fi fericit. Cât despre accidente, mă consider un ghinionist că le-am trăit, nu un norocos că am ieşit nevătămat din ele!”

Articol scris de Marissa Demeter

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Bogzoiu Daniela says:

    O poveste incredibila, dar adevarata! Am fost sceptica cand am citit povestea, poate cineva sa treaca prin toate acestea? Apoi m-am documentat si m-am convis ca povestea e reala! Concluzia mea a fost ca viata nu lasa nimic neplatit sau nerasplatit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =