Vacanță de sănătate în stațiunile românești. Alege și tu una!

Banner Film Experience

statiuni balneo romaniaBursa și Forumul de Turism Balnear susținută 11 ani la rând de către OPTBR dă posibilitatea întâlnirii între manageri, operatori de turism, formatori de opinie, tour-operatori și autorități locale pentru a dezbate potențialul balnear excepțional pe care îl are România, nici pe departe exploatat la nivelul pe care îl merită.

Am realizat o trecere în revistă a hotelurilor care și-au expus ofertele cu acest prilej. Mi-a făcut plăcere să constat că există un număr continuu ascendent de hoteluri care folosesc bine factorii naturali de cură din regiunea geografică de care aparțin, în combinație cu o infrastructură modernizată. Unele dintre ele au reușit să realizeze pachete de tratament și wellness care fac interesantă opțiunea de a petrece o vacanță de sănătate în stațiunile românești.

Stațiuni și hoteluri cu oferte foarte bune de relaxare și tratament

Buziașul vine cu un program inovator de schimbare a stilului de viață, bazat pe factori naturali de cură, alimentație sănătoasă și tratament personalizat. Programul se numește ’’Trăiește sănătos’’ și se adresează tuturor celor care se confruntă cu stresul zilnic, factor determinant al bolilor moderne.

La Buziaș există  Hotelul Phoenix de 4 stele care are peste 90 de locuri de cazare. Serviciile medicale sunt diversificate: băi cu ape minerale carbogazoase, mofete, cure interne cu ape minerale, băi de plante, împachetări cu nămol. La complexul hotelier Parc,  clasificat la 3 stele, există programe de wellness pentru week-end, dar si programe precum: ’’O săptămână de refacere cu mic dejun’’, ’’O săptămână de refacere cu demipensiune’’, ’’O săptămână la Buziaș’, programe care includ condiții bune de cazare și tratament.

Grupele de afecțiuni cu maximă adresabilitate sunt: cardiopatia ischemică cronică, hipertensiunea arterială, obezitate, afecțiuni ale circulației venoase, diabet zaharat tip 2, poliartroze și spondilodiscartroze.

Se știe că Băile Govora este una dintre cele mai bogate stațiuni în ape iodurate și bromurate din Europa, ambele elemente fiind de origine organică. Govora ne-a atras atenția cu primul wellness cardiometabolic din România.  Aceasta este în contract cu Casa de asigurări de Sănătate, prin urmare clienții pot beneficia de investigații gratuite sau cu reducere, cu trimitere de la medicul de familie. Tot în Govora, turiștii pot beneficia de confortul de 4 stele al Hotelului Palace care are modul respirator și unul reumatismal.

Călimănești Căciulata, indicată pacienților cu afecțiuni hepato-biliare, ale tubului digestiv, neurologice sau reumatice, aduce în atenția turiștilor români Cozia Aqua Park, care cuprinde 10 bazine interioare și exterioare, 5 tobogane, incintă încălzită, restaurant cu autoservire, etc.

La Vatra Dornei elevii pot petrece o vacanță de 5 zile cu doar 425 lei, în timp ce un sejur de 16 zile cu tratament costă în jur de 105 lei pe zi cazare, masă și tratament.

Tot la Vatra Dornei există Complexul hotelier Bradul Călimani de 3 stele,  care se adresează prin pachetele sale terapeutice persoanelor sănătoase și aparent sănătoase cu factori predispozanți spre îmbolnăvire, persoanelor cu fond nervos hiperactiv sau sedentare. Printre afecțiunile tratate se numără cele cardiace: infarctul miocardic sechelar, boli vasculare, boli ale arterelor periferice și ale venelor, dar și afecțiuni ale aparatului locomotor și respirator.

Hotelul Turist din stațiunea balneoclimaterică Pucioasa oferă oaspeților o vacanță balneară de 5 zile cu cazare, masă și tratament la 485 de lei.

La Băile Tușnad găsiți Hotelul O3Zone Spa care promite o oază de sănătate și răsfăț la poalele munților Harghita, într-o stațiune renumită pentru liniștea și aerul curat. Aici găsești tratamente pentru corp și ten, pachete de trei zile de relaxare, destresare și diverse terapii.

Hotelul Turist din Pucioasa poate deservi zilnic prin baza sa de tratament peste 700 de pacienți, realizând peste 2000 de proceduri pe zi.

Stațiunea Covasna cunoscută prin rezultatele sale deosebite în cazul bolilor cardiovasculare, vă așteaptă cu hotelurile de 3 stele Covasna, Cerbul și Căprioara. Baza de tratament este situată în centrul stațiunii și beneficiază de avantajul de a fi situată direct pe sursa primară de gaz mofetic și de apă minerală carbogazoasă.

Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane vă așteaptă cu un evantai de proceduri pentru corp cum ar fi: masajul cu pietre vulcanice, cu bețe de bambus, masajul Pindas, împachetare cu termogel și o ofertă bogată de tratamente pentru toate tipurile de probleme ale tenului. Ritualul Cleopatrei, o baie cu lapte și miere benefică pentru piele, este una dintre cele mai relaxante terapii împotriva îmbătrânirii precoce a țesuturilor.

Aqua Park President din Băile Felix este un centru de distracții care cuprinde facilități pentru activități sportive de recreere cât și zone spa, cu bazine acoperite și în aer liber. Aqua Park-ul este deschis în tot timpul anului, bazinele fiind alimentate cu apă la 36 de grade, confortul fiind asigurat și pe timp de iarnă.

La Băile Felix găsești singurul hotel balneo de 5 stele din România President&Aqua Park Resort. Este situat într-o zonă liniștită și retrasă, iar centrul de sănătate al complexului cuprinde cabinete dotate cu aparatură de ultimă generație și personal medical specializat. Apa termală de aici este recomandată în tratarea reumatismului inflamator, afecțiunilor posttraumatice, ale sistemului nervos central și periferic și ale sistemului circulator.

La Poiana Câmpina a fost deschis recent Centrul Medical Sancofind cu o bază de tratament care reprezintă una dintre cele mai moderne clinici de recuperare din România și unde se folosește una dintre cele mai sărate ape minerale din țară. Această unitate medicală este dotată cu doi roboți medicali de excepție, pentru recuperarea membrelor inferioare și superioare ale pacienților care au suferit de accident vascular cerebral, paraplegii, tetraplegii și alte afecțiuni neurologice.

Sovata se regăsește de asemenea, pe această listă cu vârful său de lance, Hotelul Danubius HealthSpa. S-au investit peste 7 milioane de euro pentru a-l ridica de la un hotel de 2 stele la unul de 4! O poziționare inteligentă  – pe nișa serviciilor antistress – face ca Hotelul Danubius din Sovata să ofere servicii cu un grad de adresabilitate foarte ridicat – de la oamenii tineri cu copii sau fără, până la cei în vârstă, cu afecțiuni cronice.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. la vatra dornei m-ar tenta sa merg

 2. Ficea Adina says:

  Statiunile balneare din Romania au inceput sa se ridice la standarde europene si ofera multe facilitati la preturi pentru toata lumea.

 3. Simion Alb says:

  Excelent articol !
  Informativ si la obiect!

 4. Ficea Adina says:

  sincer chiar ma gandeam zilele acestea unde sa merg vara viitoare sovata sau herculane, ori poate in alta statiune dar bineinteles de la noi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =