Vara asta vezi “DUBLU” în cinema

Banner Film Experience

POSTER DUBLULungmetrajul „DUBLU” semnat de Catrinel Dănăiață va avea premiera pe marile ecrane din România pe data de 17 iunie. PCatrinel Danaiataroducția va fi distribuită în cinematografe de microFILM.

Pelicula de debut a tinerei regizoare este o producție Abis Studio în coproducție cu Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

„DUBLU” spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu deadline devii prizonierul propriei existențe.

Filmul îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, CosBogdan Dumitrachemina Stratan, Ștefana Samfira.

Maria Dinulescu

 

Dorian Boguta

„DUBLU” este un film septic, care vorbește despre depresie, izolare și lipsă de maturitate”, declară Catrinel Dănăiață. „Este inspirat din realitatea care ne înconjoară și  mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viață devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive și lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toți”, adaugă regizoarea aflată la primul lungmetraj.

Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu. Scenografia este semnată de Grigore Pușcariu, machiajul a fost realizat de Nastasia Mateiu. Producător Gabi Antal, coproducător Ada Solomon.

„DUBLU” a fost prezentat anul trecut în exclusivitate în programul CineLink Work in Progress în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo.

Catrinel Dănăiață a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, “Ion Luca Caragiale” București, secția Regie de film. Este Doctor în Cinematografie și Media și Lector Universitar la Universitatea Hyperion din capitală.

A realizat mai multe scurtmetraje („Despărțire”, „De dimineață până seara”), clipuri muzicale pentru artiști români (Smiley, Feli, Dorian), spoturi publicitare pentru branduri importante și a fost implicată în realizarea mai multor producții de televiziune

TEASER-UL poate fi văzut aici: 

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/filmdublu


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 12 =