Verificați agenția de turism de la care cumpărați vacanțele! Iată ce trebuie să știți

Banner Film Experience

ANAT regretă întâmplările nefericite prin care turiștii ajung victimele unor agenții de turism neserioase, adesea înființate de foarte puțin timp, fără parteneri interni și externi, fără sedii sociale reale, fără licențe de turism.

De fiecare dată când ANAT a deținut informații despre problemele unei agenții neserioase, a semnalat ministerul de resort și autoritățile.

Printr-un comunicat de presă asociația ne informează că agenția de turism din județul Timiș care comercializează pachete pe Tenerife, amendată de ANPC și împotriva căreia au fost formulate peste 50 de plângeri nu este membră a asociației.

Reamintim celor care pleacă în vacanță că este bine să respecte câteva condiții care asigură un sejur fără probleme:

Verificați dacă agenţia de turism are licenţă emisă de către Autoritatea Națională pentru Turism. Expunerea licenței trebuie să se facă la vedere, atât în sediul agenției, cât și pe site-ul propriu. Pentru un plus de siguranță, aruncați un ochi și pe site-ul ANT; Iată lista completă a acestora aici.  

Verificați dacă agenția pentru care optați are poliță de asigurare pentru insolvabilitate, faliment și repatriere și data expirării acesteia;

Folosiți-vă bunul simț și inteligența în evaluarea ofertelor ademenitoare, precauție care vă poate scuti ulterior de necazuri. Fiți circumspecți atunci când ofertele sunt ’’prea bune’’ ca să fie adevărate!

Citiți cu atenție ’’contractul cu turistul´´, încheiat la achiziționarea pachetului de călătorie.

Recomandarea este aceea de a alege o agenție de turism membră ANAT. Este cea mai puternică asociație de turism din România și regulile interne nu permit menținerea în rândurile sale a operatorilor care nu respectă legea. Simplul fapt de a deveni membru, presupune îndeplinirea unor criterii de siguranță, printre care şi recomandările unor membri activi. Numai agenţiile care prezintă seriozitate pot trece de acest filtru.

Sursa: Comunicat de Presă ANAT

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 7 =