Viața e o telenovelă. Tu în ce gen de film joci?

Banner Film Experience

god-vs-satanAm întâlnit în viata asta multe feluri de oameni.

Nimeni nu e la fel și cu toate astea parcă fiecare dintre noi ne încadrăm într-o categorie. 

Dacă ar fi să împart oamenii în două categorii mari, ar fi oameni puternici și oameni slabi, dar asta ar însemna să tai în carne vie și să nu admit că există mult mai multe genuri de oameni.  

Unii cred în iubire, alții în Dumnezeu, bani, muncă, educație, asigurări sociale, alții cred în ei, pe când alții nu cred în nimeni și în nimic. Cei mai mulți cred într-o viată linistită alături de familie și copii după care ceva absurd se intamplă și totul se duce de rapă.  

Unii aleg să întruchipeze “răul” și omoară în numele vreunei religii , pe când alții salvează vieți prin natura profesiei lor. Alții intră invitați de destin într-un dezastru iminent și atunci își pun mantia lui Superman și devin supereroi precum salvatorii de la Colectiv

Am auzit recent de cazul unui profesor de la o scoală de parașutism,  care în timpul aterizării impreună cu elevul sau a constatat că parașuta nu merge și atunci și-a luat elevul în brațe, pentru ca în momentul impactului să cadă pe moale…

Elevul trăieste în timp ce profesorul a murit, sau mai bine spus a trecut într-o altă lume, pentru că, așa cum spune clișeul,  eroii nu mor niciodată, ei devin îngeri.  

Cutremurător! 

Pe de altă parte am înțeles că Islamul este o religie bazată pe pace și supunere fată de Allah și că adepții ei sunt niște oameni buni, și nu teroriști kamikaze. 

Teroriștii sunt de fapt islamiștii radicalizați de către predicatori malefici.  

Și dacă tot vorbim de malefici aș vrea să aduc în discuție numele lui Jim Jones, cel care a înființat secta “Templul Popoarelor” în Guyana de Nord-Vest în anul 1950. Această sectă a intrat în atenția internatională în anul 1978, când aproape 1000 din membrii săi s-au sinucis în masă, otrăvindu-se cu cianură la comandă conducătorului lor.  

Terifiant! 

Toate aceste lucruri, fie bune fie rele se intamplă pentru că noi,  oamenii,  suntem energii superioare. Avem în interiorul nostru forțe nebănuite care se pun în mișcare atunci când credem în ceva, în orice. E destul să credem! Credința ne da putere și puterea îi atrage pe cei slăbi, cei care incă nu au curajul să gandească pentru ei. 

Totul este relativ, așa cum a spus Einstein și lucrurile nu sunt doar gri sau roz, ele au multe nuanțe și nuanțele se văd doar atunci când gândești o problemă din mai multe perspective și unghiuri.  

Ai grijă ce gândești pentru că s-ar putea să se intample… 

Mie unul îmi plac filmele bune de acțiune și mi-ar plăcea să fiu eroul cel bun, chiar dacă în această viată simț că am greșit fată de unele persoane și cumva nu trebuie să laș lucrurile așa, pentru că, nu-i  așa, eroii le rezolvă pe toate pană la sfârșitul filmului. Dar ăsta e filmul meu.  

Tu în ce gen de film joci?       

Articol scris Sergiu Gavriliu / sursa foto. deviantart.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Traim intre bine si rau, intre dezamagiri si sperante, intre ura si iubire,intre rai si iad.Asta-i viata! La sfarsit, facem bilantul,noi sau “cel de sus” si vedem care-i verdictul.Nu trebuie sa ne fie teama, fiecare am procedat cum am crezut noi ca e bine,am mai gresit dar, a gresi e omeneste!

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Prefer IUBIREA indiferent daca joc intr-o telenovela sau film. Aleg acest rol cu tot ceea ce implica: DUMNEZEU, VIATA, FAMILIE etc. Din pacate, in numele iubirii – prost inteleasa – s-au dus si se mai duc razboaie, au loc crime, ranim, jignim.
  Ce este mai trist este faptul ca, in utimii ani, se ia in “ras” numele lui DUMNEZEU. In numele lui multi duc razboaie, au loc crime, atrocitati (cum sunt atacurile teroriste din ultimele 2 luni), dar tot in numele lui Dumnezeu, judecam, criticam, aratam cu degetul 9cei care spun cu glas tare ca sunt credinciosi si arata cu degetul spre ceilalti).
  DUMNEZEU INSEAMNA IUBIRE, IERTARE, TOLERANTA, BUCURIE – PENTRU TOATA LUMEA: CREDINCIOSI SAU NECREDINCIOSI, ORTODOCSI SAU CATALOCI SAU DE ALTE RELIGII.

 3. ghelbere elena says:

  In numele credintei se intampla si lucruri dar si lucruri rele. Cele rele au loc din cauza fanatismului. Poate sa stea cineva oricate zile, luni, ani sa-si explice de ce intr-o tara are loc un rabzoi, de ce se lupta si se omoara doi oameni care pana mai ieri erau vecini, prieteni si nu am sa inteleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 2 =