Vindecă-te de anxietate prin metode naturale!

Banner Film Experience

anxietate aquiahoraMai frecventă decât s-ar putea crede, anxietatea afectează un sfert din populație într-o formă care necesită tratament. Există și anxietăți mai puțin severe, cum ar fi frica de șoareci sau de păianjeni, însă acestea trebuie abordate și tratate separat și diferit.

Doctorul Liviu Tatomirescu, medic specialist psihiatru cu competențe în apifitoterapie te învață să recunoști simptomele anxietății.

“Dacă ai o frică permanentă sau repetitivă, o îngrijorare care tinde să afecteze toate celelalte activități și preocupări din viața ta din cauza stresului pe care-l resimți, atunci cel mai probabil, suferi de anxietate’’ –  argumentează acesta.

Dacă cele de mai jos apar și în tabloul manifestărilor tale, ai un motiv în plus să recunoști cu mai mare ușurință anxietatea:

 • transpiri, tremuri fără motiv, ai senzația de greață și leșin;
 • te gândești că dacă vei face orice fel de acțiuni, acestea vor eșua și toată lumea te va considera prost sau nepriceput;
 • eviți alte persoane sau situațiile noi, din cauza sentimentelor negative intense care te copleșesc;

Întrucât anxietatea poate să ducă la izolare socială și de multe ori anunță o depresie clinică, trebuie intervenit încă de la acest moment.

Nu permite anxietății să evolueze înspre depresie, stare care generează un risc crescut de autodistrugere și suicid!

Pentru vindecarea acestui tip de tulburări poți apela la terapie, tehnici de relaxare, dar și la tratamente naturale, ușor de administrat, care au avantajul de a nu crea dependență așa cum se întâmplă adesea când este administrată medicație alopată.

Mă adresez Ancăi Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice cu rugămintea de a ne spune care sunt substanțele valoroase oferite de fitoterapie pentru tratamentul anxietății:

’’Nu există persoane pe lumea aceasta care de-a lungul vieții să nu fie nevoite să experimenteze situații care să-i producă stări de anxietate, fie ca este vorba de un examen, de o relație încordată, de boală sau pierderea unei ființe dragi, etc. În aceste momente este ideal să apelăm la fitoterapie, o cale blândă de vindecare și repunere în formă.Aquiahora

Astfel, Omega 3 și 6 luptă cu succes împotriva depresiei și a stărilor depresive, lipsa acestor elemente din alimentație putând genera stări de panică și reducerea dramatică a tonusului psihic.

În acest sens, HOFIGAL a conceput un produs extrem de eficient ’’Omega 3 & Omega 6 vegetal’’ care conține antioxidanții necesari pe lângă vitaminele C, E, seleniu, zinc. Am adunat laolaltă, într-o singură capsulă, beneficiile uleiurilor de cânepă, in, armurariu, negrilică, cătină, pentru a realiza un produs care ajută ființa în profunzime, restabilind atât echilibrul emoțional, dar întărind și sistemul imunitar, în ansamblul său. ’’

De asemenea, valeriana – atât sub formă de tinctură cât și capsule este unul dintre cele mai bune tratamente naturale folosite în combaterea anxietății. Are efect anxiolitic dovedit după minimum o lună de tratament.

Să nu uităm că anxietățile netratate pot avea efecte serioase atât asupra persoanei cât și a anturajului profesional sau personal al acesteia.

Articol scris de Adriana Caranfil

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

24 Responses

 1. FETIC BIANCA says:

  interesant si util articolul. Din pacate stresul a devenit o boala care dauneaza intregului nostru organism.

 2. (puiu)barbalata mirela says:

  interesant si util articolul. Din pacate stresul a devenit o boala care dauneaza intregului nostru organism. De aici apar celelalte. Trebuie facut ceva inca de la primele simptome.

 3. Simona Iordachescu says:

  Medicina holistica e singura care poate trata CAUZA si prin cauza, EFECTUL 🙂

 4. Aghinitei Maria says:

  Sentimentul puternic de neliniste legat de un factor de stres fizic sau psihic, de obicei neconstientizat, poate deveni, pentru unele persoane, o stare permanenta si sa se instaleze depresia, care este o boala serioasa! Am citit articolul D-nei Adriana Caranfil si am inteles ca anxietatea duce la depresie, uneori foarte severa. Nu stiam asta, dar e bine ca am primit informatii, ca aceasta boala atat de frecventa in zilele noastre la persoane tinere si nu numai ( care de multe ori nu este luata in seama, desi duce uneori chiar la actiuni de suicid) , poate fi tratata si cu metode mai blande, respectiv fitoterapia. Omega 3 si 6 lupta cu succes impotriva depresiei si se mai consemneaza si vitamina C,E, seleniu, zinc, ulei de canepa, de in, de catina. Acestea intaresc sistemul imunitar si restabilesc echilibrul emotional. Multumim de informatii ce sunt bune pt. sanatatea noastra !

 5. Agache Lucica says:

  Atat depresia cat si anxietatea sunt boli oamenilor singuri,plini de probleme,suferinte care trec prin diferite drame sufletesti fara a le putea depasi.Un tratament adecvat inceput de la primele simptome ale bolii,fiind inconjurati de prieteni cu care sa poti impartasi problemele poti depasi acest moment.Viata este plina de greutati si daca te lasi coplesit de acestea oricand poti ceda psihic.Produsele de la HOFIGAL joaca un rol important in tratarea acestor simptome de aceea este bine sa fie folosite.

 6. Rodica Granpier says:

  Poate termenul ne sună puțin străin, dar emoția aceasta ne este cunoscută tuturor – am trăit-o în numeroase situații de viață, încă de la vârste fragede.

 7. kamy kamytza says:

  Un produs extrem de eficient ’’Omega 3 & Omega 6 vegetal’’ care conține antioxidanții necesari pe lângă vitaminele C, E, seleniu, zinc, este una dintre metodele pentru tratarea anxietatii si insomniei .

 8. Goleanu Anisoara says:

  Depresia si anxietatea sunt boli ,cu precadere, ale oamenilor singuri,ale somerilor,ale celor care traiesc drame sufletesti pe care nu le pot depasi. O mana de prieten intinsa catre cel depresiv, un tratament adecvat ,pot rezolva situatia.E trist ca incidenta acestor boli a crescut mult in ultimul timp,omul e tot mai slab in fata greutatilor vietii si cedeaza psihic.

 9. Aghinitei Maria says:

  Am citit articolul D-nei Adriana Caranfil si am inteles ca anxietatea duce la DEPRESIE, UNEORI SEVEREA. Nu stiam asta, dar e bine ca am primit informatii ca aceata boala atat de frecventa in zilele noastre la persoane tinere si nu numai ( care de multe ori nu este luata in seama, desi duce uneori chiar la actiuni de suicid) poate fi tratata si cu metode mai blande, respectiv fitoterapia.
  Omega 3 si 6 lupta cu succes impotriva depresiei si se mai consemneaza si vitamina C,E, seleniu, zinc, ulei de canepa, de in, de catina. Acestea intaresc sistemul imunitar si restabilesc echilibrul emotional. Multumim de informatii ce sunt bune pt. sanatatea noastra !

 10. Agache Lucica says:

  Anxietatea este o emotie fireasca se prezinta sub diverse forme ca,frica permanenta,o ingrijorare care-ti afecteaza activitatea si preocuparile din viata ta din cauza stresului.Anxietatea poate sa duca la izolare sociala ,devenind o depresie clinica,atunci trebuie intervenit pentru a nu permite anxietatii sa evolueze inspre depresie.Tratamentele se pot face cu Omega 3 si Omega 6 vegetali,necesari pe langa vitaminele C si E,seleniu si zinc.Produsele oferite de Hofigal sunt foarte bune in astfel de tratamente si nu numai.

 11. Lupu Nicoleta says:

  Eu daca nu simt pamantul sub picioare ma iau transpiratiile si imi vine sa tip,inseamna ca am o problema.Dar sa fiu si la o inaltime oarecare e si mai rau

 12. roman ovidia says:

  Înțelegem prin anxietate o stare accentuată de neliniște, în care așteptăm să se întâmple ceva rău sau simțim că nu ne mai aflăm în siguranță. Produsele Hofigal sunt foarte bune, le recomand tuturor cu mare drag

 13. suzana suzy says:

  Anxietatea este o emoție firească, care ne ajută să prevenim apariția unor situații amenințătoare , dar sunt incantata caci exista super tratament de la Hofigal .

 14. suzana suzy says:

  Manifestări ale anxietăţii, pe care le poţi trata natural, fără pastile cu efecte secundare ,in momentele de agitaţie şi de nervozitate, o ceaşcă de ceai de muşeţel te poate ajuta să te calmezi.

 15. suzana suzy says:

  Anxietatea, acel sentiment puternic de neliniste legata de un factor de stres fizic sau psihic, de obicei neconstientizat, poate deveni, pentru unele persoane, o stare permanenta.

 16. suzana suzy says:

  Anxietatea generalizată se referă la îngrijorări excesive şi incontrolabile privind evenimente de viată , dar se trateaza !

 17. Tolea nicoleta says:

  produsele Hofigal cu siguranta sunt cele mai potrivite.

 18. Lamiita Durac says:

  Din pacate …. am o problema , nu stiu exact despre ce e vorba .Am acest diagnostic pus prezumtiv . Nu as vrea sa vorbesc mai mult despre asta aici , doar ca am realizat ca am o problema si ca trebuie sa fac ceva .

 19. Barascu Violeta Ramona says:

  Eu cred cu tarie in puterea miraculoase a naturii asa ca produsele Hofigal cu siguranta sunt cele mai potrivite.

 20. Kovacs Ferenc says:

  Util acest articol. In ultimul timp sunt tot mai ,multi oameni care ajung la depresie. Unde pot gasi Omega 3&Omega6???

 21. NEACŞA NICOLAE says:

  FOARTE INTERESANT ARTICOLUL ADRIANEI CARANFIL.
  AŞ VREA SĂ ÎNCEP O CURĂ NATURISTĂ ANTIDERPESIVĂ.
  UNDE POT GĂSI “Omega 3&Omega6”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 2 =