Bucătăria mediteraneeană e apreciată în lume, pentru că oferă un echilibru nutriţional sănătos!
Legumele și verdeţurile, ocupă un loc principal!
Condimentate în fel şi chip, ele sunt pe mesele tuturor, zilnic!
Iată un alt mod de a pregăti vinete şi dovlecei, simplu, rapid şi gustos. Este o masă cu un conținut mic de calorii, foarte bogată în fibre și aduce beneficii creierului daca este consumată constant. În plus, vinetele sunt benefice pentru ficat și scad colesterolul. Sunt, în mod special, recomandate femeilor la menopauză.
Așadar:
– se taie felii – dovleceii pe lung şi vinetele pe lat – de aproximativ jumătate de cm;
– se sărează pe ambele părţi şi se coc într-o tigaie, fără adaos de ulei;
– se coc feliile pe ambele părţi, nu mai mult de un minut, se scot şi se aşează straturi pe farfurie;
– se condimentează cu usturoi, pătrunjel şi se înnobilează cu un fir de ulei de măsline!
E bine să le preparaţi cu câteva ore înainte de a servi, astfel, aromele se vor îmbina şi vă vor îmbia!
Vinetele şi dovleceii pot acompania orice altceva: carne, ouă, brânzeturi, dar sunt bune şi doar cu o bucată proaspătă de pâine alături!
Este o mâncare excelentă pentru zilele de post din timpul săptămânii, și este necesar sa facă parte din dieta ta, dacă îți dorești să străbați cu succes marile posturi creștin-ortodoxe, din an.
Află adevărul despre colesterol în general și despre colesterolul din ou din articolul Colesterolul, o minciună cât planeta! Vezi ce se ascunde în spatele acestui mit aflat pe site-ul Aqui Ahora, aici.
Reţetă realizată de Liliana Angheluță