Zimbrul poate fi văzut! Costă între 2 și 6 lei

Banner Film Experience

Pe cale de dispariţie încă din 1966, zimbrul este un adevărat magnet pentru turiştii de pretutindeni.  Este considerat cel mai greu mamifer terestru sălbatic din Europa și trăiește în interiorul habitatelor special amenajate până la 30 de ani.

În rezervaţiile ce aparţin de Romsilva, animalele pot fi văzute în schimbul unui bilet ce costă între 2 şi 6 lei.

Zimbrii pot fi văzuţi în Armeniş, judeţul Caraş –Severin, de unde pleacă spre nordul şi estul Europei. Turiştii ce vin să vadă zimbrii rezervaţiei pot rămâne în zonă la pensiunile tradiţionale.

Pot fi, de asemenea,  văzuți în Rezervaţia “Parcul Naţional Vânători Neamţ”, una dintre cele mai vechi zimbrării, care a pornit iniţial de la doar 3 exemplare!

Rezervaţia din Bucşani, judeţul Dâmboviţa – pe o suprafaţă de 162 hectare de pădure,  înfiinţată mai recent, adăposteşte alte 50 de exemplare aflate în semi-libertate. Inedit este că în zonă sunt şi mistreţi.

Vizitatorii pot opta pentru cazare la căbănuţe din lemn în mijlocul naturii, de acolo se pot vedea zimbrii în mediul lor natural. O cazare la căbănuţele din lemn este la preţul de 500 de lei / zi.

Ora ideală la care se pot vedea zimbrii este dimineaţa când sunt hrăniţi. Canicula face improbabilă vizitarea lor, întrucât se retrag în inima pădurii, după răcoare.

Rezervaţia Haţeg-Slivuţ este cea mai cunoscută din ţară, fiind şi cea mai veche. Pe o suprafaţă de 50 de hectare de pădure se găsesc 11 exemplare de zimbri.  Se află la 3 km de oraş, iar  preţul unui bilet este de 6 lei / persoană.

Până nu-l vezi de aproape nu-ţi poţi imagina cât de impresionant este zimbrul, considerat simbol naţional,  iar proiectele ce doresc repopularea şi salvarea speciei merită a fi susţinute!

Articol scris de Raluca Nechita


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Sabina C says:

    I-am vazut la Neamt, chiar sunt impresionanti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =