De curând, ferma Aviputna a lansat ouăle “Delicioase“ rezultat al colaborării dintre specialiștii de aici și prestigiosul Institut Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală Balotești. Este un produs unic la acest moment pe piața românească, de aceea am solicitat un interviu directorului comercial al fermei Aviputna, Ovidiu Avram:
În ultima vreme consumatorii au devenit din ce în ce mai informați și deci mai exigenți cu privire la calitatea produselor alimentare pe care le consumă. A ne hrăni sănătos este un deziderat general, iar piața demult aștepta un asemenea produs, premium. Ce v-a adus până aici?
Un principiu nutrițional care a traversat secolele, ne spune că omul ar trebui să-și ia din alimente tot ceea ce îi este necesar, pentru a funcționa optim sub aspect fizic și psihic. Un mare adevăr, la vremea la care a fost emis! Din păcate, solurile din ziua de astăzi sunt din ce în ce mai sărăcite, hrana mai devalorizată sub aspect nutrițional, iar din cauza ritmului trepidant în care trăim fast-food-ul (și mă refer aici și la varianta ultra-procesată a alimentelor de pe rafturi, pline de conservanți dăunători sănătății) a devenit de multe ori prima opțiune, cu consecințele de obezitate și boli metabolice pe care le știm!
Pornind de la această realitate alimentară și analizând studiile epidemiologice, am ajuns la concluzia că este de datoria noastră să oferim pieței o alternativă viabilă, ușor de accesat și cu o contribuție semnificativă la funcționarea noastră optimă, de zi cu zi.
De ce ați considerat că este de “datoria dumneavoastră”?
Pentru că încă de la început noi ne-am poziționat pe segmentul de alimentație sănătoasă și de educare a publicului, pentru a-i ajuta pe consumatori să aleagă în cunoștință de cauză alimente adevărate, naturale, sănătoase.
Am dorit mereu să fim în linie cu cercetarea de profil și să implementăm cele mai noi soluții tehnologice pentru un produs alimentar sănătos, în condiții de igienă absolută și cu respectarea condițiilor de mediu.
Ca rezultat al acestui obiectiv am lansat ouăle “Delicioase“, îmbogățite cu vitaminele D3 și E, cu o compoziție plină de nutrienți valoroși și biodisponibilitate ridicată.
Aviputna mai deține deja o marcă de ouă. Mă refer la ouăle “Din Ogradă.”
Este adevărat! “Din Ogradă“ a fost cel dintâi succes în materializarea acestei viziuni. Este o marcă pe care publicul consumator și HoReCa o apreciază datorită caracteristicilor organoleptice ale produsului nostru.
Ouăle “Din Ogradă“ se disting pe piața românească de profil prin caracteristicile sale unice, devenind sinonime cu alimentația sănătoasă și gustul distinct, bogat, bun. De altfel, ouăle “Din Ogradă“ au câștigat de patru ori premiul pentru gust și calitate de la Bruxelles. Încrezători în misiunea noastră, ne-am continuat demersul pentru produse de înaltă valoare biologică și nutrițională, adăugând încă o marcă în portofoliul brandului Aviputna și anume ouăle “Delicioase“, care ridică la un nivel și mai înalt conținutul biologic al oului, fiind îmbogățit cu două vitamine esențiale pentru sănătate, D3 și E.
De ce ați ales tocmai aceste vitamine, D3 și E?
În demersul nostru am pornit de la realitatea factuală că cele două vitamine sunt unele dintre cele mai importante pentru sănătatea și funcționarea organismului uman, de la starea de spirit până la arhitectura osoasă.
Știința a relevat în ultimii ani contribuția atât de importantă a vitaminei D3 la clădirea unui schelet puternic și la protecția oferită de aceasta în protejarea de osteoporoză, anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, boli autoimune, infecții, boli inflamatorii intestinale, tulburări psihologice și tulburări cognitive.
Vitamina D nu este produsă de către corpul uman! Acesta o poate dobândi fie prin expunerea la soare – dacă ești într-o țară cu 365 de zile de soare pe an cu atât mai bine, dar este greu să ai parte de o asemenea conjunctură – fie din alimentație.
Deficitul este foarte rar diagnosticat pentru că oamenii nu-și testează nivelul aproape niciodată și acest tip de investigație este costisitor și neacoperit de asigurările de sănătate. Este nevoie de aport zilnic de vitamina D3 în managementul tuturor bolilor autoimune și mai ales în foarte frecvent întâlnita tiroidită autoimună, supranumită Hashimoto.
Prin urmare, în populația generală se înregistrează dezechilibre puternice, care prin acumulare permit instalarea unor afecțiuni cronice cu răsunet în scurtarea vieții și a calității acesteia.
Cât despre vitamina E cu care ouăle “Delicioase“ sunt îmbogățite, și aceasta are o listă lungă de beneficii, fiind considerată vitamina fertilității și dușman redutabil al riscului de boală coronariană, ca să nu mai spunem despre renumele său de adevărată pilulă anti-îmbătrânire.
Din tot ce ne-ați explicat, devine implicită recomandarea de a consuma ouăle “Delicioase” în fiecare zi.
În primul rând, ne alăturăm cercetărilor medicale care recomandă a se consuma ouă zilnic! Oul este cel mai iubit, versatil și folosit aliment de pe planetă. Este practic imposibil de estimat câte ouă se sparg în fiecare dimineață la nivel mondial, dar un mic dejun rapid și sățios este greu de imaginat în absența ouălor, care, de ce să nu recunoaștem, sunt un produs alimentar foarte accesibil, inclusiv sub aspect financiar.
În al doilea rând, recomandăm ca persoanele cu carențe nutriționale sau care doresc să le prevină, dar mai ales copiii și vârstnicii să consume ouăle “Delicioase” pentru a avea acces imediat la vitaminele D și E cu care sunt îmbogățite. Sunt o soluție alimentară gustoasă, accesibilă, întemeiată pe cercetări nutriționale solide.3
În final, un element de noutate pe care aș mai dori să-l adaug, se referă la codul QR pe care consumatorii îl vor regăsi pe ambalajul acestora, care permite, printr-o simplă scanare, aflarea unor informații esențiale despre acest produs.”