Copilului tău nu-i plac ouăle? Păcat! Pentru că oul este cel mai complet aliment, conținând toate substanțele necesare organismului. Este bogat în proteine cu înaltă valoare biologică, grăsimi, vitamine și minerale.
De asemenea, conține vitamina A ce ajută la îmbunătățirea vederii pe timpul nopții și sporește producerea și activitatea globulelor albe care distrug bacteriile și virușii dăunători pentru organism. Conține complexul de vitamine cu rol in metabolismul nutrienților, vitamina D, benefică pentru dezvoltarea sistemului osos si pentru întreținere precum și lecitină, care face ca ouăle sa fie alimente importante pentru creier. Lecitina contribuie nu doar la memorie si concentrare, ci și la o stare mentală și emoțională echilibrată.
Dacă ai bebeluș sau copil mic care încă n-a descoperit gustul delicios al ouălor, cauza nu este nici pe departe pierdută! Există multe variante de meniu în care poți include oul, iar micuțul tău nici nu-l va simți. Poți chiar îndrăzni sa-i dai ouă umplute, caz în care ar trebui să-ți folosești imaginația să-l ornezi cât mai amuzant!
Sper că ideile de mai jos te vor inspira!
Ouă umplute amuzante
Se fierb ouăle și se golesc de gălbenuș. Apoi se taie capetele. Dintr-un cartof mic faceți piure cu unt, gălbenuș, brânză de vacă, sare. Amesteci bine totul și pui umplutura în ou. Ornează cu măsline, morcov, pătrunjel.
Clătite din ouă și banane
Un mod ingenios de a ”ascunde” oul este acela de a face clătite. Dintr-un ou întreg și o banană foarte bine coaptă, bine mixate, se obține un aluat din care se va pune câte o lingură în tigaia bine încinsă. După 2 minute pe fiecare parte veți observa că foia a devenit aurie. Se poate servi cu miere, brânză cu smântână ori iaurt.
Budincă de dovleac
Pentru această rețetă ai nevoie de un castron de dovlecel ras, peste care vor fi adăugate două ouă bătute. Se adaugă o ceapă tocată mărunt, un castron de brânză rasă, puțin ulei de măsline. Dă totul la cuptor după ce l-ai pus într-o formă, pentru 35-40 de minute.
Articol scris de Iuliana Zamfir